Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pokrenuta istraga za iznudu splitskog boksačkog trenera, osumnjičeni je poznat po incidentu na stadionu u Beogradu

Pokrenuta istraga za iznudu splitskog boksačkog trenera, osumnjičeni je poznat po incidentu na stadionu u Beogradu

Predmet postupka je iznuda 35 tisuća eura

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu pokrenulo je istragu za iznudu 35 tisuća eura od poznatog splitskog trenera boksa Zvonka Giljanovića protiv Stjepana Mihovilovića zvanog Klis, poznatog po incidentu na stadionu Partizana u Beogradu. Giljanović stariji već je bio na meti iznuđivača, Jerka Malvasiju osumnjičili su za pokušaj iznude na njegovu štetu. Malvasija je to zanijekao i kazao da je bio žrtva njegovog sina Ivana Giljanovića kojem je, kako tvrdi, vratio puno više nego što je dobio. 

Mihovilovićev branitelj žalio se na rješenje o pokretanju istrage navodeći kako se temelji na kaznenoj prijavi oštećenika i navodima presumptivnog svjedoka, kao i da osumnjičenik u cijelosti negira počinjenje tog kaznenog djela koje nije obrazloženo, ni konkretizirano. 

Sudac istrage odbio je žalbu, a u svom rješenju navodi da postoji dostatna razina osnovane sumnje da bi djelo bilo počinjeno. Navodi kako je Giljanović na posve jasan, određen i uvjerljiv način ukazao na riječi, postupke i radnje osumnjičenog u kojima bi bila sadržana obilježja prijavljenog kaznenog djela, a ističe se i kako je postojanje osnovane sumnje izvjesnije jer su navodi žrtve potkrijepljeni jednako uvjerljivim navodima svjedoka koji ima neposredna saznanja o inkriminiranom događaju. Događaj inače datira još iz 2019. godine. 

Mihovilović je prije dvije godine uhićen u Njemačkoj zbog šverca većih količina droge, sudionik je čuvenog kliškog pira na kojem se pucalo iz vatrenog oružja, a 2017. je s grupom Splićana za račun jedne navijačke skupine sudjelovao u sukobu sa suparničkom skupinom Partizanovih navijača i izvukao deblji kraj.

Vaša reakcija na temu