Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POKUŠAJ UBOJSTVA U VAROŠU Probola partnera nožem, ide godinu dana u zatvor

POKUŠAJ UBOJSTVA U VAROŠU Probola partnera nožem, ide godinu dana u zatvor

Okrivljena se branila da je bila u strahu za svoj život

Viktorija K. osuđena je nepravomoćno u Splitu na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva partnera Vedrana B. u stanu u Varošu. Nakon svađe ubola ga je nožem u trbuh, pri čemu mu samo slučajem nije zadala ozljede sa smrtnom posljedicom. 

Izrečena joj je djelomična uvjetna osuda prema kojoj će odslužiti godinu dana zatvora, a preostalu godinu neće ako u vremenu provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Određeno joj je i obavezno liječenje ovisnosti. 

Okrivljena je priznala da je partnera ubola nožem, ali ne s namjerom da ga ubije, već da se zaštiti od njegovog napada. Taj dan je bila u bolnici nakon što ju je Vedran B. istukao. Kada se vratila kući, opet ju je izudarao i zaključao u sobu. Kada je otvorio vrata, ubola ga je nožem. Žao joj je zbog svega. 

Vedran B. ustvrdio je, pak, kako je do sukoba došlo nakon što je prigovorio okrivljenoj da je potrošila puno novca. Burno je reagirala, izvrijeđala ga je i počela bacati stvari na njega. Razbila je televizor i DVD uređaj. Njenog maloljetnog sina poslao je kod susjeda da ne gleda scenu. Zatvorio je vrata dnevnog boravka. Držao je kvaku neko vrijeme dok se smiri. Otvorio je vrata, prišao joj. Dok je stavljao ruke na njena ramena govoreći joj: 'Daj dušo, smiri se', ona ga je ubola dva puta u trbuh. Smatra da ga nije htjela ozlijediti ili ubiti. Držala je nož u strahu da će je napasti, a on ju je htio samo smiriti. Zaključio je da se očito sam nabo na nož dok ju je privlačio prema sebi.

Sudsko vijeće nije prihvatilo ovu verziju događaja, smatraju da je neuvjerljiva i usmjerena ka ekskulpiranju okrivljene. Nije prihvaćena ni priča okrivljene koja se pozvala na nužnu obranu. Ubola je partnera kada je napad već prestao, zaključilo je sudsko vijeće. 

Kazna je ublažena ispod zakonskog minimuma. Kao olakotne okolnosti cijenile su se dosadašnja neosuđivanost, korektno držanje pred sudom, činjenica da je okrivljena majka maloljetnog djeteta, kao i da oštećenik nije zainteresiran za kazneni progon, niti je postavio imovinsko-pravni zahtjev, a i sam je doprinio nastanku događaja. 

Otegotnih okolnosti nije bilo.

Vaša reakcija na temu