Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POKVARIO SE APARAT, OSTAO JEDAN Cijelu noć rade se testiranja na koronavirus na Nastavnom zavodu

POKVARIO SE APARAT, OSTAO JEDAN Cijelu noć rade se testiranja na koronavirus na Nastavnom zavodu

Dr. Karin je komentirala i navode Capaka da Splitsko-dalmatinska županija radi 300 do 400 testiranja

Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko - dalmatinske županije pokvario se jedan od dva PCR aparata za testiranje.

Ravnateljica dr. Željka Karin nam je kazala da je 'u fazi popravka', ali isto tako i da zbog velikog broja uzoraka sada cijelu noć rade testiranja na koronavirus. Dakle, doslovce 24 sata na dan.

Upitali smo je kako komentira što je rekao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravrstvo dr. Krunoslav Capak da nema limitiranog broja testiranja, odnosno da Splitsko - dalmatinska županija radi 'sada 300 - 400 testiranja'.

Dr.Karin se iskreno začudila, vjeruje da je došlo do pogreške.

- Mi radimo od 800 do 1000 testiranja dnevno, osim vikendom kada je brojka manja - rekla je.

Splitsko-dalmatinska županija, dodajmo, rekorder je po broju testiranja.

'Ako pogledajte broj testiranja, vidjet ćete da je na kraju ljeta SDŽ imala 1300 -1400, sad rade 300-400. Oni mogu pomoći drugima, mi imamo rezervne kapacitete za testiranje', rekao je Capak medijima dok je branio odluku o dozvoli okupljanja većeg broja sudionika u Koloni sjećanja.

Vaša reakcija na temu