Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Pokvario se vlak za Split, putnici satima čekali na vrućini

Pokvario se vlak za Split, putnici satima čekali na vrućini

Evo kako podnijeti reklamaciju

Putnici iz Zagreba jutros su se ukrcali na vlak za Split. Vlak se pokvario i ostali su čekati u mjestu Lovinac. Oko 12 sati, po najvećoj vrućini, izašli su iz vlaka i čekali zamjenski prijevoz. Oko 14.50 došao je autobus. 

Iz HŽ-a su za Danas.hr objasnili što putnici trebaju napraviti.

'Prije svega ispričavamo se putnicima vlaka 521. Danas je tijekom vožnje vlaka 521 (Zagreb 7.07 – Split 14.00), u 12.18 sati u kolodvoru Lovinac došlo do kvara lokomotive uslijed visokih temperatura. Po zaustavljanju vlaka kontaktiran je autobusni prijevoznik koji je dva autobusa mogao ispostaviti u oko sljedeća dva sata. Putnicima su odmah podijeljena pića i hrana iz vlaka te im je dodatno poslana voda u kolodvor Lovinac. S obzirom na kvar lokomotive, klima u vagonima nije mogla raditi. Prvi autobus u kolodvor je stigao oko 14.50, a drugi oko 15.50 sati te se putnici nastavili putovanje prema Splitu', kazali su iz HŽ-a za RTL.

'S obzirom na kašnjenje vlaka dulje od 120 minuta, sukladno Uredbi (EU) 2021/782 Europskog parlamenta i Vijeća od 29. travnja 2021. o pravima i obvezama putnika u željezničkom prijevozu putnici ostvaruju pravo na naknadu za kašnjenje u visini od 50 % cijene karte. Zahtjev za ostvarivanje navedenog prava putnici mogu preuzeti online na https://www.hzpp.hr/prava-putnika u dijelu Naknada za kašnjenje ili na blagajnama. Zahtjev i ovjerenu kartu putnici mogu poslati poštom ili na e-mail reklamacije@hzpp.hr', dodali su iz HŽ-a te se još jednom ispričali.

Vaša reakcija na temu