Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policajac u Solinu silom priveo 13-godišnjaka: 'Sin mi je u modricama! Pretrpio je veliki šok i ide psihologu'

Policajac u Solinu silom priveo 13-godišnjaka: 'Sin mi je u modricama! Pretrpio je veliki šok i ide psihologu'

'Bacio ga je na pod, zavrnuo mu ruku i počeo ga udarati', priča majka dječaka

Redakciji se javila obitelj iz Solina šokirana postupcima policajca koji je prije tri tjedna silom priveo 13-godišnjeg dječaka. Smatraju da je prekoračio ovlasti i da bi trebao odgovarati. Spremaju tužbu. 

Baka dječaka kaže da je došlo do sporne situacije s prijateljicom njihove susjede koja je parkirala automobil na njihovom terenu tako da im je zagradila prolaz. 

'Bila je drska i bezobrazna, muž mi je reagirao, a ona je zvala nekog svog. Došla je policija, bilo je i krim policajaca, što nam je bilo čudno. Što oni rade tu? Taj policajac je zgrabio dječaka koji se našao tu. Tražio je da s njim ode u postaju i da iskaz. Dijete su upiškilo. Htio je otići kući da se presvuče, ali mu policajac nije dao. Zgrabio je malog i bacio ga na pod. Stavio je koljeno na njega i uhvatio ga za vrat. Svi smo ostali u šoku. Pokušali smo dječaka izvući, i ja i suprug i moja kćer, no policajac nas je sve odgurnuo', priča baka dječaka. 

U postaju su te večeri privedeni dječak, njegova majka i djed. Njih dvoje završili su u pritvoru. Majka je idući dan puštena uz mjere opreza i zabranu kontaktiranja oštećene, djedu je, pak, određen istražni zatvor na Bilicama da ne ponovi djelo. 

U policiji kažu da su 7. rujna oko 19.30 zaprimili dojavu u kojoj je dojavitelj naveo da se nalazi u osobnom vozilu i da njega i vozačicu napada nepoznati muškarac i sjekirom lupa po autu. 

'Upućeni su policijski službenici temeljne policije u civilu sa službenim vozilom bez oznaka jer su bili najbliže mjestu događaja. Utvrđeno je kako su 60-godišnjak, 36-godišnjakinja i maloljetnik zbog problema oko parkiranja verbalno napali vozačicu. 60-godišnjak je svojim vozilom onemogućio prolaz ulicom. Udarali su po vozilu na kojem je napravljeno više udubljenja i razbijen retrovizor. 60-godišnjak je zaprijetio osobama koje su se nalazile u vozilu koje je potom naišlo. Oštećeno je i to vozilo. 

Policijski službenici priveli su tri osobe. Maloljetnik je odbio ući u službeno vozilo pa je policijski službenik uporabio sredstva prisile, i to tako da je uhvatio maloljetnika za ruku i uveo ga u vozilo. Dovedeni su u postaju gdje se maloljetnik nalazio dok po njega nije došao otac. Tijekom boravka u službenim prostorijama s maloljetnikom nisu obavljane službene radnje, već je odlučeno kako će se razgovor obaviti naknadno. Otac nije iznio primjedbe na postupanje policije. Maloljetnik je prilikom dovođenja u postaju smješten u vozilo u kojem je bila i njegova majka, koja je čitavo vrijeme postupanja bila nazočna te nakon dovršetka istraživanja nije imala primjedbi na postupanje policije. 

60-godišnjaku su stavljena sredstva za vezivanje zbog sprječavanja bijega i od njega je oduzeta sjekira. Sve osobe su odbile ponuđenu liječničku pomoć te nije bilo posljedica od uporabe sredstava prisile. Nakon kriminalističkog istraživanja, 60-godišnjak i 36-godišnjakinja su uz kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari predani pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava podnesena je i protiv 63-godišnjakinje zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, a u odnosu na maloljetnika i njegovo postupanje u događaju, upućeno je posebno izviješće nadležno Državnom odvjetništvu specijaliziranom za mladež te izviješće Centru za socijalnu skrb', naveli su u policiji. 

Pitali smo ih i oko samog privođenja maloljetnika i tvrdnji obitelji da mu je policajac u postaji sugerirao da kaže kako ga nije udario. 

'Provest će se postupak i obaviti dodatne provjere kako bi se utvrdilo cjelokupno činjenično stanje', naveli su u policiji. 

Majka dječaka, prijavljena 36-godišnjakinja, tvrdi da policijska verzija događaja ne odgovara istini i da će to dokazati u postupku. 

'To su laži. Vodim spor jer su mi napali dijete. Dok sam bila u pritvoru u totalnom šoku gurnuli su mi nekakav papir da potpišem. Nisu mi dozvolili da vidim što potpisujem. I zato je sada ispalo da nisam imala primjedbe na njihovo postupanje. Moj sin ima modrice, pretrpio je veliki šok i ide kod psihologa. Policajac je dijete bacio na pod. Zavrnuo mu je ruku i udarao ga. Kada je pušten iz postaje, otac ga je odveo u Hitnu pomoć gdje su mu konstatirali ozljede. Unatoč tome, nitko nije zvao policiju zbog toga', kaže dječakova majka. 

Prema liječničkom nalazu, u bolnici su 13-godišnjaku utvrdili površinske ozljede trbušne šupljine, glave i vrata te kontuziju prsnog koša kao posljedice napada tjelesnom silom. 

Splitski odvjetnik Denis Kulušić uključio se u postupak kao branitelj dječakovog djeda. 

'Prilikom ispitivanja u policiji, moja stranka je aktivno iznijela obranu i odgovarala na pitanja policajaca. Negirao je počinjenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret. Tijekom postupka dokazat ćemo da nije odgovoran za ove inkriminacije', kazao nam je odvjetnik Kulušić.

Vaša reakcija na temu