Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Policija 'razbila' mrežu narkodilera, među uhićenima najviše Hrvata i Slovenaca

Policija 'razbila' mrežu narkodilera, među uhićenima najviše Hrvata i Slovenaca

Istraga je trajala dvije godine

Oko 40 osoba, najviše državljana Hrvatske i Slovenije, uhićeno je tijekom utorka u nekoliko zemalja u finalizaciji velike akcije policija nekoliko država, zbog sumnji da su bavili organiziranim krijumčarenjem i prodajom velikih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane, piše Jutarnji.

Prema zaključcima tajne policijske istrage koja je trajala oko dvije godine, mreža ove navodne organizacije se prostirala na području Hrvatske, Slovenije, Češke, Njemačke, Austrije, Njemačke, Italije, BiH, Španjolske, ali i zemalja Južne Amerike od kuda su nabavljali kokain, te neuobičajeno, i Irana, od kuda su nabavljali heroin. Sumnja se da je skupina nabavila, prokrijumčarila i preprodala više desetaka kilograma kokaina, oko deset kilograma heroina, više desetaka kilograma amfetamina i metamfetamina, te iste tolike količine marihuane, kao i nekoliko kilograma hašiša.

U koordiniranoj akciji koju su vodili hrvatski PNUSKOK, te slovenska policija, a uz pomoć austrijskih kolega, skoro dvije godine policija je uz sudske naloge tajno snimala telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno pratila. Tijekom te dvije godine zabilježeni su i odlasci vođa skupine u zemlje Južne Amerike te u Iran od kuda su navodno dogovarali kupnju droge. Droga bi zatim dolazila na područje Hrvatske i Slovenije gdje bi je skladištili i prodavali.

Jedno od glavnih skladišta droge navodno se nalazilo na području Ljubljane. Droga je zatim slana u druge države poput Hrvatske i BiH te u druge zemlje Europske unije.

Tijekom posljednjih godinu dana u sklopu tajne akcije policija je na području Hrvatske i Austrije izvela i nekoliko presretanja pošiljki droge, no te pojedinačne zapljene i uhićenja su napravljene tako da su predstavljane kao posljedica rutinskih policijskih i graničnih kontrola. Međutim, u posljednja 24 sata krenulo se u finalizaciju akciju te je diljem RH i Slovenije obavljeno više desetaka uhićenja, a zatim i pretraga stanova. Između ostaloga, kako doznaje Jutarnji, radi se o Zagrebu, Istri, primorju i Slavoniji.

Kao organizatori ove grupe identificirani su jedan Slovenac, te 33-godišnji državljanin Hrvatske i BiH, koji je živio u blizini Virovitice.

Vaša reakcija na temu