Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Policija je na mjestu ranjavanja Josipa Čubelića pronašla pištolj, no još nije potvrđeno da je njegov

Policija je na mjestu ranjavanja Josipa Čubelića pronašla pištolj, no još nije potvrđeno da je njegov

Slučaj se vodi kao pokušaj ubojstva

Na mjestu na kojem je jučer u nogu ustrijeljen Josip Čubelić Čuba policija je pronašla pištolj kalibra 7,65 milimetara, no još nisu sigurni je li njegov ili je možda pripadao napadačima. Za to će trebati pričekati rezultate vještačenja, no za sada se ne čini izglednim da je to oružje upotrijebljeno jer su na Skalicama pronašli tri čahure kalibra 9 milimetara. U svakom slučaju, ne bi bilo preveliko iznenađenje da se radi o pištolju kojeg je sa sobom nosio Čubelić, koji je imao i pancirku. 

Policija pokušava rekonstruirati i kako je došlo do susreta napadača i Čubelića, je li se radilo o dogovorenom ili slučajnom susretu. Trenutno je u opciji više verzija događaja koji su prethodili napadu, između ostalog spominje se i nekakav sukob kojeg je Čubelić imao s Alenom Radićem, jednim od četvorice za kojima policija traga od jučer popodne. 

Uz Alena Radića, traga se i za njegovim stricem Jerkom Radićem, Antom Varnicom te Nenadom Petrakom, vlasnikom bijelog Mercedesa S klase s mađarskim registracijama kojeg su svjedoci zamijetili kako napušta mjesto događaja. 

Mercedes je pronađen u garaži ispod Petrakovog stana na Žnjanu, a kako doznajemo, njemu pripada i crni Mercedes kojim je četvorka napustila grad. Gdje su se sakrili, policija još nije otkrila.

Premda se isprva činilo da su jučer ispaljeni hici na Čubelića bili svojevrsno upozorenje, ovaj slučaj Državno odvjetništvo vodi kao pokušaj ubojstva. Sumnja se, naime, da su napadači znali da Čubelić nosi pancirku pa je gađan u druge dijelove tijela.

Vaša reakcija na temu