Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Policija najavila nadzor tehničke ispravnosti motocikala, evo detalja

Policija najavila nadzor tehničke ispravnosti motocikala, evo detalja

Od 24. do 29. travnja

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od 24. do 29. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija 'Dani tehničke ispravnosti motocikala', najavili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije (motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli). Također, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila te da koriste zaštitnu opremu.

Iz policije su napomenuli kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju njenoga održavanja imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Vozači motocikala imaju mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog tehničkog pregleda mopeda i motocikala u stanicama za tehnički pregled vozila u Splitu - Hercegovačka 59 i u Trogiru -Plano, Put Dobrića 4.

Vaša reakcija na temu