Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović POLICIJA OBJAVILA DETALJE NESREĆE NA PRUZI: Automobil podletio pod vlak zbog neopreznosti njegova vozača

POLICIJA OBJAVILA DETALJE NESREĆE NA PRUZI: Automobil podletio pod vlak zbog neopreznosti njegova vozača

Lakše je ozljeđen 74-godišnji putnik

U prometnoj nesreći koja se oko 16.10 sati dogodila u Donjem polju nedaleko Šibenika na raskrižju željezničke pruge s nerazvrstanom cestom, u kojoj su sudjelovali putnički vlak i osobni automobil, lakše je ozlijeđen 74-godišnji putnik iz osobnog automobila

'Do prometne nesreće je došlo na način da se 52-godišnji njemački državljanin, koji je upravljao automobilom Volkswagen španjolskih registarskih oznaka, dolaskom do prijelaza makadamskog puta preko željezničke pruge koji je u istoj razini s kolnikom na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije zaustavio na prometni znak 'Andrijin križ' kao niti na prometni znak 'STOP' te prelazi preko željezničke pruge, a da se nije uvjerio da željezničkom prugom nailazi vlak. 

Usred prolaska dolazi do udara jednodijelnog putničkog vlaka u zadnji dio osobnog automobila u kojem udaru je 74-godišnji putnik zadobio lakše tjelesne ozljede i nakon liječničke obrade u Općoj bolnici u Šibeniku pušten je na kućnu njegu', priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Vozaču automobila je, zbog počinjenog prekršaja iz čl.138. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen Obvezni prekršajni nalog.

Vaša reakcija na temu