Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KARMELINO UBIJEN ZBOG SUDSKOG SPORA? Tražio je naknadu štete od pola milijuna kuna

KARMELINO UBIJEN ZBOG SUDSKOG SPORA? Tražio je naknadu štete od pola milijuna kuna

Policija je podnijela prijavu za ubojstvo, a ne ubojstvo iz koristoljublja


U Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj jutros su predstavljeni rezultati opsežne istrage ubojstva Karmelina Fistanića. Prije nešto više od mjesec dana na ulazu u Omiš u njega je ispucano šest metaka u glavu i vrat dok je s djevojkom sjedio u zaustavljenom automobilu kod skretanja za Brzet.

Načelnik krim policije Ante Matković izvijestio je kako su u suradnji s Ravnateljstvom policije, PU šibenskom i zagrebačkom, Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, ali i Sigurnosno-obavještajnom agencijom proveli kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 47, 34 i 46 godina. Osumnjičeni su za kazneno djelo ubojstva počinjeno na štetu 38-godišnjeg Fistanića, dok se 47-godišnjak sumnjiči i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom na štetu 39-godišnjakinje.

Na konferenciji se nije baratalo imenima, no od jučer je poznato da su policajci u Omišu uhitili Jerka Pirića, bivšeg Fistanićevog poslovnog partnera i Vladu Zolotu, dok je u Šibeniku uhićen Stipe Ringwald, osumnjičen da je ispalio hice u Fistanića.

Policija navodi da je po prethodnom dogovoru i uz pomoć ostalih osumnjičenika na predjelu Brzet na motociklu prišao vozilu te vatrenim oružjem usmrtio Fistanića, a njegovu djevojku lakše ozlijedio. Ubojstvo je bilo dobro isplanirano, Ringwald je na području Omiša boravio mjesec dana.

Policija o motivima nije htjela govoriti, no načelnik Matković je potvrdio da je postojao sudski spor težak pola milijuna kuna između pokojnog Fistanića i jednog od osumnjičenika. 'Žrtva je tužila jednog od osumnjičenika za naknadu štete od 500 tisuća kuna', kazao je Matković.

Zasad, međutim, nisu utvrdili da bi koristoljublje bio motiv ubojstva jer bi u tom slučaju trebali podnijeti kaznenu prijavu za teško ubojstvo, a ne ubojstvo. Načelnik Matković kaže da su za sada tako procijenili, ali ističe da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Policija je napredak u istrazi napravila nakon što su u Splitu na području Pazdigrada pronašli motocikl za kojeg je naknadno utvrđeno da je korišten prilikom ubojstva Karmelina Fistanića. Isprva je policija mislila da imaju motocikl s kojim je te večeri opljačkana jedna benzinska postaja, no taj trag ih je odveo do počinitelja ubojstva u Omišu. 

Jučer je policija obavila niz pretraga stambenih i poslovnih prostora te vozila u vlasništvu osumnjičenika na području Omiša, Šibenika i Zagreba. Kod Ringwalda su pronašli i 42 grama kokaina, 120 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina i 41 komad streljiva.

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku. Tijekom dana će ih ispitati u Državnom odvjetništvu.
Vaša reakcija na temu