Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Policija upala na ilegalan party sa 70-ak ljudi, kod organizatora pronašla i drogu

Policija upala na ilegalan party sa 70-ak ljudi, kod organizatora pronašla i drogu

Noćas na zadarskom području

Na temelju operativnih saznanja o održavanju noćne zabave elektronske glazbe, policijski službenici su u suradnji s nadležnim institucijama noćas, 13./14. siječnja 2024., na predjelu Musapstana na zadarskom području zatekli skupinu od oko 70 okupljenih osoba.

Obavljajući potrebne provjere, policijski su službenici utvrdili da se radi o okupljanju koje prethodno nije prijavljeno policiji, sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

U daljnjem tijeku postupanja i obavljanja nadzora policijski službenici su utvrdili identitet organizatora javnog okupljanja. Utvrđeno je kako je 39-godišnjak kao fizička osoba organizirao javno okupljanje bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavio nadležnoj policijskoj postaji i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnim okupljanju.

Također je utvrđeno kako su posjetiteljima na ulazu naplaćene ulaznice u iznosu od 15 eura bez izdavanja računa. Na području gdje se održavalo okupljanje prodavala su se i razna pića, također bez izdavanja računa za uslugu, priopćili su iz Policijske uprave zadarske.

Tijekom nadzora, policija je kod 39-godišnjeg organizatora te kod dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina, pronašla i oduzela ukupno oko 3,1 grama ecstasy te oko 1,4 grama amfetamina.Također, policijski službenici su na prostoru gdje se održavalo javno okupljanje pronašli i izuzeli oko 0,4 grama heroina parkiranog u više pojedinačnih pakiranja, četiri tablete ecstasy, oko 0,41 grama MDMA, dva grumena marihuane ukupne težine oko 5,5 grama, oko 24 grama mješavine duhana i marihuane te tri ručno spravljene cigarete ispunjena mješavinom duhana i marihuane, ukupne težine oko 2,7 grama. Drogu su za sada nepoznate osobe odbacile od sebe kako bi trenutno pred policijskim službenicima izbjegle ostvarivanje obilježja protupravnog ponašanja.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju te Zakona o zlouporabi opojnih droga, policijski službenici Policijske postaje Zadar protiv 39-godišnjaka podnose optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru, dok su dvije osobe u dobi od 48 i 39 godina prekršajno sankcionirane zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zlouporabi opojnih droga.

O svim postupanjima te saznanjima prikupljenih tijekom ovog događaja policija će dostaviti izvješće nadležnim institucijama radi poduzimanja potrebitih nadležnih mjera i radnji, dok će nadležne službe koje su sudjelovale s policijskim službenicima u nadzoru prema prekršiteljima poduzeti odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

U cilju utvrđivanja svih drugih činjenica i okolnosti događaja, koje su u nadležnosti policije, policijski službenici nastavljaju s postupanjem.

Vaša reakcija na temu