Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay (ilustracija) Policija upala na skupocjenu jahtu koja je pripadala Putinovom savezniku, evo što kažu o akciji

Policija upala na skupocjenu jahtu koja je pripadala Putinovom savezniku, evo što kažu o akciji

'Royal Romance' u Trogiru čeka rasplet

Jahta 'Royal Romance', sudskim rješenjima na zahtjev Ukrajine blokirana u Hrvatskoj jer je bila u vlasništvu Viktora Medvedčuka, prijatelja i saveznika Vladimira Putina, opet je u središtu pozornosti. Jučer je na 92 metra dugu jahtu upala policija. Evo što u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj kažu o akciji. 

'Obavještavamo vas da posada jahte nije uhićena. Plovilo se nalazi na vezu u luci na području Trogira uz izdanu mjeru ograničavanja prema Zakonu o mjerama ograničavanja radi čega je stavljena pod nadzor. Za provođenje ove mjere nadležna je Lučka kapetanija Split. 

Jučer su na jahti zatečeni strani državljani za koje se u ovom trenutku provodi postupak provjere zakonitosti i svrhe njihovog boravka u Republici Hrvatskoj, sukladno Zakonu o strancima. 

Također, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH donijelo je odluku o zabrani promjene posade', navode u policiji. 

Jahta je blokirana u Hrvatskoj na zahtjev Ukrajine koja ju namjerava prodati, a prošle godine su na njoj pretragu izvršili i američki agenti zbog istrage oko pranja novca. U međuvremenu se javilo i odvjetničko društvo koje tvrdi da je i prije ruske agresije na Ukrajinu došlo do promjene vlasništva i da jahta više ne pripada Medvedčuku, već ruskom poslovnom čovjeku Alekseju Inkinu, koji nije pod sankcijama.

Vaša reakcija na temu