Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU SD POLICIJSKA AKCIJA Alkoholni rekorder imao 3,16 promila

POLICIJSKA AKCIJA Alkoholni rekorder imao 3,16 promila

Sankcionirano je tijekom vikenda 679 prometnih prekršaja

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 679 prekršaja od čega izdvajamo 404 za prekoračenje  brzine, 41 za alkohol, 50 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 16 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, jedan za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan za zabranu upravljanja i dva za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. 

- Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 3,16 g/kg. Zadržane su tri osobe do otriježnjenja. Zabilježeno je 18 prometna nesreća od kojih je devet s ozlijeđenim osobama. Sedam osoba je teže dok su četiri osobe zadobile lakše ozljede - naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u nedjelju, 21. travnja, od 13 do 17 sati je provedena akcija 'MTC/MOP' kojom su zahvaćeni prekršaji koje čine vozači motocikala i mopeda. Evidentirano je 155 prekršaja od čega 103 zbog prekoračenje brzine, tri zbog alkohola, jedna zbog droge, dvije zbog korištenja mobitela,  jedna zbog neregistriranog vozila i jedna za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vaša reakcija na temu