Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDP OTVORENI SUKOB Nakon prigovora Miše Krstičevića poništeni izbori u splitskom SDP-u

OTVORENI SUKOB Nakon prigovora Miše Krstičevića poništeni izbori u splitskom SDP-u

Središnja izborna komisija nije dobila originalni birački popis

Središnja izborna komisija SDP-a poništila je unutarstranačke izbore u Splitu.

Raspušten je birački odbor te odlučeno kako će se u Splitu ponoviti izbori za predsjedništvo i Glavni odbor, ali ne i predsjednika SDP-a, i to uz obrazloženje da rezultati iz Splita ne dovode u pitanje utvrđeni redoslijed kandidata za predsjednika stranke. 

Izbori bi se trebali ponoviti zajedno s izborima u drugom krugu za predsjednika SDP-a iduću subotu.

Zanimljivo je svakako da je Središnja izborna komisija izvršila nadzor na temelju prigovora Miše Krstičevića, koji je sve donedavno slovio kao kandidat dalmatinskih SDP-ovaca za novog predsjednika stranke. 

Preselio se, međutim, u Zagreb i kandidirao za predsjedništvo te nije prošao. Sada je očito posumnjao da prolaz nije izborio zbog glasova u Splitu. 

Središnja izborna komisija navodi kako su po Krstičevićevom prigovoru izvršili uvid u dostavljeni izborni materijal iz Splita i drugu dokumentaciju.

'Propisano je da se sav izborni materijal treba dostaviti do 16. rujna do 14 sati. Izborni materijal po dogovoru za dostavu trebao je preuzeti član SIK-a. Kako je imao tehnički problem s vozilom, SIK je poslao vozača iz Zagreba po izborni materijal koji je dopremljen 16. rujna u večernjim satima.

Zbog kašnjenja, Središnja izborna komisija nije mogla objaviti konačne rezultate izbora'.

Kandidat za člana predsjedništva Mišo Krstičević zatražio je uvid u izborni materijal. Prije nego je kandidat izvršio uvid, Središnja izborna komisija utvrdila je da dostavljeni materijal nije potpun jer nije dostavljen popis birača. Skenirani popis birača Središnja izborna komisija zaprimila je 17. rujna oko 15.30. U trenutku donošenja odluke, Središnja izborna komisija još uvijek nije zaprimila originalni birački popis, što znači da za navedeno biračko mjesto, uvažavajući sve probleme s dostavom materijala, Središnjoj izbornoj komisiji materijal za biračko mjesto u Splitu nikada nije dostavljen u potpunom obliku kako bi se izvršila provjera i kontrola, navodi se u rješenju o ponavljanju izbora.

Krstičević je prigovor podnio nakon što je izvršio uvid u dostavljeni skenirani popis birača.

Vaša reakcija na temu