Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS Makarska PONOSNI GORSKI SPAŠAVATELJI: Na Biokovu otvorena Kuća HGSS-a

PONOSNI GORSKI SPAŠAVATELJI: Na Biokovu otvorena Kuća HGSS-a

Prva takva u Republici Hrvatskoj

Kuća HGSS-a Biokovo službeno je otvorena za planirane aktivnosti. Ponosno su objavili HGSS-ovci iz makarske postaje. 

'Radna subota započela je Zborom spašavatelja nakon kojeg smo se zaputili na Biokovo. U 17 sati svečanost otvaranja je otpočela. Blagoslov kući, onom i onima koje predstavlja udijelio je mons. Pavao Banić, a zatim su prigodne riječi okupljenima uputili pročelnik Stanice Makarska Ante Kukavica, ravnatelj PP Biokovo Slavo Jakša te dožupan Ante Šošić', priopćili su.

Kuća HGSS-a Biokovo, kao prva takva u Republici Hrvatskoj, od izuzetne je strateške važnosti kako za sami HGSS, tako i za Park prirode Biokovo. Služit će za dežurstva članova HGSS-a koja su u planu zbog rastućeg broja posjetitelja Parka koji nerijetko ostanu zatečeni surovim (ne)prilikama pa su prisiljeni zatražiti adekvatnu pomoć. Također, kuća HGSS će služiti za održavanje raznih obuka i vježbi stalne spremnosti članova HGSS stanice Makarska kao i članova drugih stanica HGSS-a, ali i djelatnicima Parka prirode Biokovo u svakodnevnim zadaćama nadzora i kontrole parka.

Idejni arhitektonski projekt je ostvaren krajem 2019. godine u suradnji s ARTECH d.o.o. iz Brela, odnosno arhitektom Ivanom Filipovićem. Za izvođača radova je odabrana tvrtka Modular living d.o.o. s Tonćem Viljcom na čelu. S radovima na terenu krenulo se u lipnju 2021. godine.

'Na samom kraju naše najduljeg objave ikada, osjećamo veliku potrebu zahvaliti svima onima koji su svojim djelovanjem, zalaganjem, radom i vremenom doprinijeli i doveli do toga da se danas u našoj kući održava Prvo Vijeće stanica HGSS-a u HGSS kući Biokovo', poručili su HGSS-ovci.


Vaša reakcija na temu