Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press POPOVIĆ: Kako bi gradonačelnik realizirao milijunske projekte, a nije u stanju izgraditi parking u Slatinama?

POPOVIĆ: Kako bi gradonačelnik realizirao milijunske projekte, a nije u stanju izgraditi parking u Slatinama?

'Hoće li samo razmišljati o PR idejnim rješenjima?'

'Gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici aktivno ulaze u kampanju za lokalne izbore koji će održati u svibnju sljedeće godine predstavljajući projekte za koje se planira izdvojiti milijunski iznosi u godinama koje dolaze. A takvih najavljivanih projekata smo se naslušali od prethodnika sadašnjeg Gradonačelnika i jako malo ih je realizirano, sve je ostalo na idejnim rješenjima koja su u međuvremenu zaboravljena.

Sadašnjost nam pokazuje realno stanje, samo na jednom primjeru možemo vidjeti učinkovitost rješavanja jednostavnih projekata. U tri i pol godine ova vlast nije u stanju realizirati izgradnju parkinga u Slatinama, tako jednostavan projekt, a predstavljaju izgradnju milijunskih projekata koji su u naravi kompleksniji', kaže Ante Popović, nezavisni vijećnik u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini.

Podsjetio je kako je inicijativa o izgradnji parkinga na predjelu Vrilo u Slatinama pokrenuta prije 5 - 6 godina, međutim zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa nije bilo mogućnosti realizirati projekt.

'Takav odgovor se dobio za vrijeme Andre Krstulovića Opare, a nastavljeno u mandatu Ivice Puljka. Ponašanje svih uključenih aktera samo govori kako nijednoj vlasti nije bilo u interesu rješavanje pitanja vlasništva, a onda ni rješavanja problema parkiranja u Slatinama. Ali eto kad krenu predizborna kampanja svi se pojave u Slatinama s raznim obećanjima.

Kako se nisam pomirio s takvom činjenicom, samostalno sam radio na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, te uz veliku pomoć Maje Đerek, u tom trenutku pročelnice za gradsku imovinu, problem oko vlasništva se riješio i od tada nije bilo zapreke za  realizacijom projekta izgradnje parkinga', ističe Popović.

Krajem kolovoza 2024. uputio je i upit gradskoj službi o statusu ovog projekta, na koji je dobio odgovor kako projektant kasni s isporukom projektne dokumentacije unatoč poslanim požurnicama.

'Inače, projektant je izabran putem natječaja u srpnju 2023. i nakon 15 mjeseci, po odgovoru službenika, Gradu nije dostavljena dokumentacija iako su definirani rokovi.

Hoće li gradonačelnik samo razmišljati o PR idejnim rješenjima ili će se trgnuti i krenuti s realizacijom projekata za koje su izdvojena novčana sredstva u proračunu za 2024.?', pita Popović.

Vaša reakcija na temu