Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POREZNE PREVARE Među traženima zbog štete od 50 milijuna kuna i optuženi za ubojstvo Marija Boljata Pajkića?

POREZNE PREVARE Među traženima zbog štete od 50 milijuna kuna i optuženi za ubojstvo Marija Boljata Pajkića?

Tomislav Šoljić nestao je nakon obračuna u Kaštelima prošle godine

Velika akcija USKOK-a i policije na hvatanju 40-ak pripadnika zločinačke organizacije koji se terete za porezne prevare i štetu od 50-ak milijuna kuna provodi se na zagrebačkom i dubrovačkom području, no većina je osumnjičenika, čini se, sa splitskog područja. 

Među njima je navodno i Tomislav Šoljić, čovjek kojeg od lipnja prošle godine traže zbog ubojstva Marija Boljata Pajkića u obračunu u Kaštelima. 

Šoljić je u bijegu i za njim je raspisana tjeralica, no do sada je bio nedostupan tijelima progona. Zanimanje istražitelja u ovom postupku vezana je uz njegovu tvrtku u Zagrebu, koja je, čini se, također bila povezana s aferom. 

Uhićeni su vlasnici još nekoliko tvrtki. Neki među njima su bili samo formalni vlasnici i nisu zapravo imali saznanja o platnom prometu koji se vršio preko njihovih računa, dok su neki vlasnici tvrtki koje posluju niz godina. U većini slučajeva radilo se o izdavanju fiktivnih računa koji su se koristili za odbitak pretporeza premda roba nije bila stvarno isporučena. 

Uhićenja su uslijedila nakon što su osumnjičenici bili pod nadzorom duže vrijeme, pretpostavlja se da su snimani njihovi razgovori.

Vaša reakcija na temu