POSLJEDNJI ISPRAĆAJ SESTRE KARMEN Monsinjor Miroslav Vidović: Nesebičnost i želja da bude što bolja i predanija u svome poslu vodila ju je na put

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ SESTRE KARMEN Monsinjor Miroslav Vidović: Nesebičnost i želja da bude što bolja i predanija u svome poslu vodila ju je na put

Tragično je stradala u 56. godini života i 35. godini redovništva

Časnu sestru Karmen Mariju Žuljević koja je poginula u teškoj prometnoj nesreći na staroj kliškoj cesti ispraća obitelj i prijatelji u Košutama kod Trilja. Monsinjora Miroslava Vidovića zatekla je smrt časne sestre na povratku s hodočašća u Poljsku.

- Sestra Karmen je svoj život posvetila Bogu polaganjem zavjeta u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa, ali još više svojim radom skrbeći i brinući o bolesnima i potrebnima. Nesebičnost i želja da bude što bolja i predanija u svome poslu vodila ju je na put - kazao je generalni vikar.

Istaknuo je i da su putovi uvijek neizvjesni, puni zamki i opasnosti.

- Jedini siguran put je On, Isus Krist. I taj put služenja Malom Isusu doveo je sestru Karmen na konačno odredište, u Kuću Oca Nebeskog - utjeha je monsinjora Miroslava Vidovića.

Časna sestra je izgubila život, podsjetimo, kada je iz neutvrđenih razloga skrenula u suprotni trak i udarila u autobus.

Tragično je stradala u 56. godini života i 35. godini redovništva. Rodom je iz Garduna kod Trilja, a ostat će zapamćena po svom humanitarnom djelovanju. Radila je i u splitskoj bolnici gdje je pomagala bolesnicima.

Časnoj Karmen je majka umrla ovo ljeto, a večer uoči tragedije prespavala je kod sestre u Klisu te se ujutro zaputila put Garduna.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52831, "");
Pregledaj komentare