Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POTKORNJAK I NEZAKONITA SJEČA Koordinator Nenad Ružić nije iznenađen kaznenom prijavom inspekcije zaštite prirode

POTKORNJAK I NEZAKONITA SJEČA Koordinator Nenad Ružić nije iznenađen kaznenom prijavom inspekcije zaštite prirode

U vrhu splitske gradske vlasti nisu bili voljni za komentar

Kaznenu prijavu inspekcije zaštite prirode zbog nezakonite sječe, komentirao nam je kratko koordinator Nenad Ružić.

- Za prijavu znam, nisam iznenađen, ali nemam ništa drugo reći što nisam rekao na Gradskom vijeću. U situaciji proglašenja izravne opasnosti od elementarne nepogode ne primjenjuje se Zakon o zaštiti prirode - komentirao nam je Ružić i poslao članak 8. navedenoga zakona.

Inspekcija je u kaznenoj prijavi navela i da se sječa  vršila tako da se uništavaju dobri stanišni uvjeti čime se dovodi u pitanje mogućnost oporavka šume nakon sanacije od potkornjaka.

U vrhu splitske gradske vlasti nisu bili voljni za komentar, kažu, ukratko, da ne odgovaraju za sječu te da je koordinator nadležan za odgovore.

Vaša reakcija na temu