Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POTKORNJAK Zašto je Grad potpisao ugovor s Hrvatskim šumarskim institutom ako postoji važeći s Javnom ustanovom?

POTKORNJAK Zašto je Grad potpisao ugovor s Hrvatskim šumarskim institutom ako postoji važeći s Javnom ustanovom?

Koristi li se institut 'opasnosti od elementarne nepogode' da bi Grad zaobišao Javnu ustanovu nije poznato kao što se ne zna ni koliko će novi ugovor koštati Splićane

 Iz splitske gradske uprave obavijestili su javnost u utorak da su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta dr.sc. Sanja Perić potpisali  u Sporazum o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji na području zaštite i razvoja Park šume Marjan.

- Hrvatski šumarski institut time uspostavlja monitoring i uspostavlja mjere njege i obnove, a sve u cilju ozdravljenja Marjanske šume - naveli su.

Međutim, pitanje je zašto se potpisivao novi ugovor, između Grada i Hrvatskog šumarskog instituta ako već postoji između ove institucije i Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan.

Vidjeli smo, naime, ugovor između Hrvatskog šumarskog instituta i Javne ustanove koji vrijedi do 2020.godine.

U njemu stoji i da je vrijednost radova 69.000 kuna bez PDV-a, a potpis je stavio dr. Ivan Pernek, stručnjak Hrvatskog šumarskog instituta.

Dok se po stavkama precizira posao, novi ugovor nismo vidjeli, ali iznad svega je u najmanju ruku neobično da prethodni ugovor nije raskinut. Znači li to da vrijedi i dalje? Ako da, čemu novi? Zašto ga je Grad potpisao i nastavlja li se time otvoreno neslaganje gradonačelnika s ravnateljem Javne ustanove Damirom Grubšićem? Koristi li se institut 'opasnosti od elementarne nepogode' da bi Grad zaobišao Javnu ustanovu nije poznato kao što se ne zna ni koliko će novi ugovor koštati Splićane.

Vaša reakcija na temu