Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Potpisan sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova i općina bivše Općine Sinj

Potpisan sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova i općina bivše Općine Sinj

Cilj je građanima olakšati neophodna kretanja na područje bivše Općine

Gradonačelnici i načelnici bivše Općine Sinj potpisali su sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Sinj, Trilj, Vrlika i općina Hrvace, Otok i Dicmo.

Temeljem sporazuma općine i gradovi zajednički će koordinirati poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima protiv korona virusa, te su ujedno osnovali Koordinaciju stožera civilne zaštite, koja objedinjava postojeće Stožere civilne zaštite gradova i općina. Koordinaciju Stožera civilne zaštite sačinjavanju načelnici i zamjenici načelnika postojećih Stožera civilne zaštite. Najvažnija stavka sporazuma je da se sve mjere civilne zaštite odnose na građane na području djelovanja Koordinacije, uključivši i mogućnost slobodnog kretanja, unutar granica Koordinacije, bez izdavanja propusnica.

'Cilj je mjere je građanima s ovih područja olakšati neophodna  kretanja na  područje bivše Općine Sinj, budući je velik broj ovdašnjih stanovnika egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad, imaju članove obitelji o kojima skrbe, te drugu imovinu i poljoprivredna zemljišta  izvan svoga mjesta prebivališta i slično', poručuju iz sinjska gradske uprave.

U tom smislu danas je nakon potpisivanja sporazuma od Stožera civilne zaštite RH zatražena suglasnost na sporazum i njegovu provedbu od utorka 14. travnja 2020. godine, a po zaprimljenom očitovanju Nacionalnog stožera i eventualnom odobrenju te datuma početka nove regulacije, javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena.

Vaša reakcija na temu