Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POTPISAN UGOVOR: Tvrđava Klis bit će osvijetljena do početka sezone

POTPISAN UGOVOR: Tvrđava Klis bit će osvijetljena do početka sezone

Rok za izradu je 90 dana, a projekt je financiran iz EU fondova

Kliška tvrđava trebala bi dobiti rasvjetu do početka turističke sezone. Nakon provedenog postupka javne nabave, potpisan je ugovor za izgradnju rasvjete na tvrđavi vrijedan 2.4 milijuna kuna. Projekt se financira iz EU fondova, odnosno iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

- Ovim činom ćemo rasvijetliti kompletnu tvrđavu. Projektna dokumentacija je napravljena prije par godina, a sada tu stvar dovodimo kraju. Rasvjeta će učiniti tvrđavu atraktivnijom i privući još veći broj posjetitelja. Ove godine smo imali preko 70.000 posjetitelja, a to je rekord. Rok izrade je 90 dana i vjerujem da će do ove sezone to biti spremno za sve one koji budu dolazili na našu tvrđavu - zadovoljan je Jakov Vetma, načelnik Klisa.

Vaša reakcija na temu