Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Potpore EU-a značajna su injekcija za obrte i tvrtke, donosimo iskustva iz prve ruke
EU izbori: iskoristi svoj glas Piše: Sponzorirano

Potpore EU-a značajna su injekcija za obrte i tvrtke, donosimo iskustva iz prve ruke

Omogućuju kako pokretanje tako i razvoj poslovanja

Kako bismo ukazali na značaj europskih politika, odnosno na važnost izlaska građana na birališta na izborima za Europski parlament koji ih oblikuje, u serijalu 'EU izbori: iskoristi svoj glas' progovaramo o raznim aspektima u kojima se ogledaju u svakodnevici. Ovog puta predstavit ćemo kako su fondovi Europske unije potaknuli stvaranje novih tvrtki te istovremeno unaprijedili poslovanje velikih, čime su doprinijele stvaranju novih radnih mjesta i jačanju nacionalnog gospodarstva.

Jedan je od valjanih primjera EMS Fitness Studio u vlasništvu Splićanina Dalibora Anušića. On je, naime, prije četiri godine dobio potporu za samozapošljavanje, odnosno otvaranje obrta u iznosu od 75 tisuća kuna. 

'Nije bilo jednostavno pripremiti plan potreban za natječaj, uspio sam dobiti sredstva iz drugog pokušaja. Iako sam mogao uložiti u bilo što vezano uz posao, odlučio sam kupiti aparat kojim vršim treninge. 

Svakako, potpore EU-a značajna su financijska injekcija za hrvatske poduzetnike, omogućuju unapređivanje poslovanja, implementiranje inovacija i povećanje konkurentnosti. Za sve koji dobro rade, valja istaknuti, sredstva su bespovratna. Planiram se i ubuduće prijavljivati na natječaje za daljnji razvoj poslovanja', kazao nam je Anušić. 

Članstvo Hrvatske u ovoj europskoj integraciji iskomentirao je i iz perspektive bivšeg rukometnog reprezentativca. Stava je kako je sportašima lakše od ulaska, ujedno je apostrofirao i niz benefita većeg tržišta. 


Pozitivna iskustva dijele i znatno veće respektabilne tvrtke. Predstavnici AD Plastika proveli su projekt 'Pilot linija bojenja za eksperimentalna istraživanja, razvoj i inovacije', za koji su 'povukli' nešto više od dva i pol milijuna eura. 

Glavni je cilj projekta bio stvoriti preduvjete za razvoj novih proizvoda - bojenih proizvoda interijera automobila. U njegovu je sklopu nabavljena nova robotizirana linija bojenja i podnesene su dvije patentne prijave.

'Taj je projekt omogućio ugovaranje novih poslova i proizvodnju komponenti koje nisu bile u ponudi grupacije, što je značilo rast i razvoj kompanije te otvaranje novih radnih mjesta', istaknuli su. 

Otkrili su nam kako trenutno planiraju aplicirati s dvama novim projektima na EU natječaje. Jedan je vezan uz ciljana znanstvena istraživanja, drugi uz jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije.


Europski izbori u Hrvatskoj će se održati 9. lipnja 2024. Hrvatski građani izabrat će 12 zastupnika i zastupnica koji će sudjelovati u kreiranju europskih politika. Dodatne informacije dostupne su na poveznici

***

Objava je realizirana uz potporu Europskog parlamenta. Za objavljeni sadržaj odgovoran je isključivo Dalmatinski portal.

Vaša reakcija na temu