Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS NOĆNA POTRAGA Tinejdžeri iz Češke na sup daskama isplovili iz Lokve Rogoznice. Nađeni su na Braču

NOĆNA POTRAGA Tinejdžeri iz Češke na sup daskama isplovili iz Lokve Rogoznice. Nađeni su na Braču

Mještani su ustupili svoje brodice i pomogli u traganju

Troje tinejdžera iz Češke jučer su nestali na sup daskama na području Lokve Rogoznice, a pronađeni su na Braču. 

Dojava je zaprimljena u 22.40 sati kada je pokrenuta potraga za njima. Uključili su se mještani s omiškog područja koji su ustupili svoje brodice za potragu. 

Dvojica su se uspjeli dokopati obale Brača gdje su i nađeni dok je jedan mladić još bio u moru. Spašeni su i prebačeni s Brača natrag i Lokvu Rogoznicu.

Iz splitske policije su o potrazi poslali detaljno priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

'Sinoć, 17. srpnja 2022. godine, oko 22 sata Policijska postaja Omiš zaprimila je informaciju kako se s područja Lokve Rogoznice troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14 godina, na sup daskama s veslima udaljila od obale i da se nisu vratili na kopno, te da nitko ne zna gdje su.

Policijska postaja Omiš odmah je uz djelatnike Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirala akciju traganja za djecom. Na teren su odmah izašli policijski službenici, izviještena je Lučka kapetanija, vatrogasci i HGSS.

Policijski službenici pretraživali su obalni dio u dva smjera, prema Pisku i prema Omišu. U traganje su se svojim brodicama uključili građani, Lučka kapetanija, te vatrogasci DVD Omiš s brodicama, a sve kako bi se u što manje vremena pretražio što veći prostor i pronašla djeca.

O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije,  a posebno Policijsku postaju Brač koji su imali zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača i to od mjesta Postira do Pučišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice, jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču.

Operativni komunikaciji centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti.

Intenzivna potraga završila je nekoliko minuta nakon ponoći kada su vatrogasci DVD Omiš koji su brodom obilazili područje  na moru, u blizini mjesta Pučišće pronašli  neozlijeđenu djecu koja su se nalazila na sup daskama.

Odmah su prevezeni u Dom zdravlja u Omišu, obavljen je preventivan pregled i djeca su se vratila roditeljima. U navedeni događaj od samog početka su bili uključeni i strani policijski službenici iz Češke koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom.  U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obaviti će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži.

Izuzetnim angažmanom policije, vatrogasaca, djelatnika Lučke kapetanije, ali i građana koji su pokazali želju i izuzetnu volju da pomognu, djeca su pravovremeno pronađena i spašena', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu