Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Morski.hr POTRAGA ZA DINOM MIŠKIĆEM Na novim snimkama uočen objekt dužine 16 metara, pogledajte video spašavanja Ukrajinaca i Rusa

POTRAGA ZA DINOM MIŠKIĆEM Na novim snimkama uočen objekt dužine 16 metara, pogledajte video spašavanja Ukrajinaca i Rusa

Europska agencija za pomorsku sigurnost proslijedila je informaciju francuskim vlastima

Na najnovijim satelitskim snimkama s područja potonuća Bourbon Rhodea uočen je objekt dužine 16 metara, no dimenzije objekta ne odgovaraju veličini splavi, javlja N1Europska agencija za pomorsku sigurnost proslijedila je informaciju francuskim vlastima, te će se detaljno analizirati sve što sateliti zabilježe.

Nakon što je prekinuta aktivna potraga za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim pomorcima nestalim na Atlantiku, s nestrpljenjem se čekaju nove satelitske snimke koje bi trebale doći vrlo brzo. U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila snimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea: Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca, Dmitra Marčenka i Jevgenija Nikolova.


Kako javlja portal Morski.hr, na snimci se vide trojica spašenih, od kojih se jedan penje na brod spasa i na leđima kombinezona ima oznaku kompanije Bourbon. Svi izgledaju iscrpljeno, posebno dvojica u splavu, a u daljnjim komentarima autor potvrđuje izvornost snimke i objavljuje fotografiju spašenih koji su prilikom spašavanja golih života zadobili ozbiljne ozljede.

Autor je filipinski član posade broda koji je pronašao brodolomce. S obzirom na to da je još uvijek traga za sedmoricom, uključujući i hrvatskog kapetana Dina Miškića, stiglo mu je nekoliko upita o potvrdi datuma spašavanja, na što je odgovorio da je snimka nastala 28. rujna, navodi portal Morski.hr.

- Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bih da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put ka luci prema kojoj smo krenuli - kratko je rekao za taj portal.

Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna. Prema svjedočanstvu jednog od njih, Igora Morozova, u moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama o prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.

Nakon njihova spašavanja su pronađena četiri tijela, a za sedmoricom, uključujući hrvatskog kapetana, Dina Miškića još uvijek se traga, iako od subote, nažalost smanjenim intenzitetom, piše Index.

Potraga je sada u fazi aktivnog motrenja, što znači da brodovi više ne skreću s kursa kako bi tražili nestale pomorce, nego pojačano motre na svojim rutama preko Atlantika.

Vaša reakcija na temu