Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Potvrđena optužnica, Lovru Kuščevića i ostale čeka suđenje

Potvrđena optužnica, Lovru Kuščevića i ostale čeka suđenje

USKOK tereti bivšeg političkog tajnika HDZ-a za niz malverzacija

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu USKOK-a protiv bivšeg ministra i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića. USKOK ga tereti za niz malverzacija sa zemljištima na Braču iz doba dok je vodio Općinu Nerežišća, a optužen je i za sprječavanje dokazivanja. 

Optuženi su i supruga Zorana, šogor Ivica Žuvić, aktualni načelnik Općine Svemir Obilinović, prije pročelnik u Općini, bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić te poduzetnik Ante Marinović. Slučaj sada ide pred raspravno vijeće na suđenje. 

Sjednica na kojoj bi se raspravilo o utemeljenosti optužnice trebala se već održati u rujnu, no obrana Kuščevićevog šogora tražila je izuzimanje nekih dokaza kao nezakonitih. Trebalo je, stoga, najprije riješiti taj problem pa tek onda odlučiti o optužnici.

Vaša reakcija na temu