Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Potvrđena optužnica u slučaju Čistoća: Na suđenje ide 25 okrivljenika, među njima i bivši direktor

Potvrđena optužnica u slučaju Čistoća: Na suđenje ide 25 okrivljenika, među njima i bivši direktor

Bit će to poprilična gužva u sudnici

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu USKOK-a u slučaju Čistoća. Optuženo je 25 okrivljenika, među njima i bivši direktor Čistoće Ante Aleksić kojeg terete za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno, da je na zahtjev drugih okrivljenika omogućio odlaganje otpada na Karepovcu koji se trebao zbrinuti na drugi način. Tu su i četvorica djelatnika Čistoće koji su, kako navodi USKOK, tražili novac da omoguće odlaganje građevinskog otpada na Karepovcu. 

Poslovođa odlagališta Mario Jerkan nagodio se s USKOK-om na uvjetnu kaznu. Bio je zadužen za kontrolu materijala koji stiže na deponij, a USKOK ga je optužio da je u dogovoru s direktorom Aleksićem omogućio odlaganje materijala koji nije bio za Karepovac. 

Od ostalih okrivljenika s USKOK-om se nagodio i Toni K. koji je na odlagalište dovezao četiri kubika građevinskog materijala i tako priskrbio protupravnu materijalnu korist od 10 tisuća kuna.

Tako je za suđenje preostalo 25 okrivljenika. Bit će to poprilična gužva u sudnici.

Vaša reakcija na temu