Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POVJERENSTVO ZA MARJAN Letjele su grube riječi, vikalo se i 'lažove'!

POVJERENSTVO ZA MARJAN Letjele su grube riječi, vikalo se i 'lažove'!

Povod obračuna Ruščića i Grubšića bilo je stanje u park šumi

Jedan od najburnijih sastanaka Povjerenstva za Marjan održao se u četvrtak. Letjele su psovke, svađe, ali je svakako najzanimljivije kako je ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan uz beštimju vikao predsjedniku Upravnog vijeća Mirku Ruščiću da je 'lažov i da su uništili Marjan'!

A prepirka i teške riječi su krenule kada je Ruščić, s obzirom na to da je glavni koordinator Nenad Ružić bolestan, iznio kako su zadovoljni sanacijom koja je dala rezultate.

Grubšić je 'eksplodirao', podsjetio Ruščića na riječi o '19 nedoznačenih stabala', te iznio brojke da je prema računici, od 13.000 kubika drvne mase, legalno posječenih nešto manje od 5 tisuća! Razlika je ogromna.

Ruščić je, kako nam je kazao, uzvratio da je Grubšić destruktivac i da su sastanci na kojima je on uvijek incidentni.

- Trebao je surađivati, a ne opstruirati - kazao nam je Ruščić.

Grubšić je pak navodio da je ovaj način sanacije uništio Marjan. Potom je uz zamjerke i psovke što se sve radilo loše u park šumi, napustio Povjerenstvo.

A kako su stvari daleko otišle, svjedoči i da je inženjer šumarstva Javne ustanove Ivan Ljubić rekao da nakon elementarne nepogode neće preuzeti 'šumu' bez da se utvrdi točno stanje i odgovornost. Bilo je još svađe, ali na kraju su se donijeli zaključci. Jedan od njih je da se kontaktira gradonačelnik Andro Krstulović Opara i Ministarstvo poljoprivrede dokle se stiglo s upisom park šume u registar.

Vaša reakcija na temu