Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Povjerenstvo za praćenje koncesija: Nema zakonskih uvjeta za oduzimanje koncesije na Benama

Povjerenstvo za praćenje koncesija: Nema zakonskih uvjeta za oduzimanje koncesije na Benama

'Koncesionar je ispravio sve nedostatke i zamijenio biološki pročišćivač'

Bene i dalje ostaju u koncesiji Kerumovih tvrtki. Županijsko Povjerenstvo za praćenje koncesija sastalo se nedavno i zaključilo kako je koncesionar, tvrtka National, postupila sukladno naloženom i ispravio sve evidentirane nedostatke u korištenju pomorskog dobra te zamijenio biološki pročišćivač pa tako nisu ispunjeni zakonom propisani uvjeti za oduzimanje koncesije. 

'Naime, zaključak Povjerenstva je inicijativa za umanjenjem obuhvata pomorskog dobra utvrđenog Uredbom Vlade Republike Hrvatske jer utvrđeno pomorsko dobro znatno odstupa od definicije pomorskog dobra koju navodi novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama te u obuhvat pomorskog dobra ulazi područje koje je u naravi šuma. 

Svakako, preporuka Povjerenstva je kako se nastavlja nadzor koncesijskog područja kako bi se pomorsko dobro koristilo na zadovoljstvo svih dionika', izvijestila nas je Matea Dorčić, pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije. 

Kako smo već pisali, cijela priča oko Bena ove sezone zakotrljala se nakon što je dogradonačelnik Bojan Ivošević predstavio rezultate analize fekalnog potočića koji se formirao u obalnom pojasu. 

Napravljeno je još nekoliko naknadnih analiza, a koncesionaru je naloženo da zamijeni septičku jamu koja pušta. Na Benama su se pojavili i vodopravni, elektroenergetski i turistički inspektori te su utvrdili brojne nedostatke koji bi sada, ako je suditi po odluci Povjerenstva, trebali biti ispravljeni. 

Povjerenstvo je početkom kolovoza dostavilo koncesionaru poziv da u roku od 30 dana mora sve uskladiti s Ugovorom o koncesiji i dostaviti dokumentaciju iz koje se vidi da je to učinjeno, što je i napravljeno u roku od osam dana. Povjerenstvo je svoju odluku donijelo temeljem te dokumentacije i fotografija s terena od 22. rujna.

Vaša reakcija na temu