Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Povratak 82 hrvatskih državljana iz Tirola i Vorarlberga u Hrvatsku

Povratak 82 hrvatskih državljana iz Tirola i Vorarlberga u Hrvatsku

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Beču, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Republike Austrije i lokalnim tijelima saveznih zemalja Tirol i Vorarlberg dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana iz Austrije, a od kojih je većina boravila u mjestima pod striktnom karantenom. 

U Hrvatsku je u večernjim satima stigao konvoj od 5 autobusa s ukupno 82 hrvatskih, te 2 slovenska državljana koje su napustili autobusni konvoj u Republici Sloveniji.

'Podsjetimo, prošlog je tjedna Veleposlanstvo RH u Beču organiziralo konvoj od 6 autobusa i 4 osobna automobila s ukupno 111 hrvatskih državljana, kao i konvoj 6 osobnih automobila s 13 hrvatskih državljana, dok je u zajedničkoj koordinaciji sa Slovenijom prošli mjesec 13 hrvatskih državljana stiglo u Hrvatsku.

S obzirom na mjere Vlade Republike Austrije u borbi protiv širenja COVID-19 virusa savezna zemlja Tirol kao i neka mjesta u Saveznoj zemlji Vorarlberg nalaze se pod karantenom, a za neka mjesta postoji i dodatni postroženi režim potpune izolacije (uključujući i mjesta u Pauznaunskoj dolini Ischgl, Galtür te St. Anton itd.). Za kretanja i napuštanje mjesta boravka bilo je nužno ishoditi višestruka odobrenja odnosno dozvole od nadležnih austrijskih tijela', priopćeno je iz Ministarstva.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ovim putem zahvaljuje austrijskim vlastima na pomoći pri organizaciji povratka 219 hrvatskih državljana u Hrvatsku, čemu se mora pridodati i niz hrvatskih državljana koji su nakon zaprimljene suglasnosti pojedinačno napustili Tirol i Vorarlberg osobnim automobilima.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske nastavlja s repatrijacijom, odnosno povratkom hrvatskih državljana u Hrvatsku.

Vaša reakcija na temu