Povučena početna tvrdnja da je uočen splav, sada se govori opreznije da je viđeno 'nešto'

Povučena početna tvrdnja da je uočen splav, sada se govori opreznije da je viđeno 'nešto'

Brodovi su usmjereni tamo i postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade - rekli su iz Sindikata pomoraca

Početne tvrdnje da je uočen splav na Atlantiku iz satelita sada su opreznije. Kako navode iz Sindikata pomoraca uočeno je nešto, a o čemu se radi potvrdit će posade brodova koji su se uputili na to mjesto.

- Zadnje informacije koje imamo su da smo kontaktirali s ravnateljicom European Maritime Safety Agency Majom Markovčić Kostelac koja je potvrdila da su satelitski snimci analizirani i potvrdili su da postoje tragovi i da postoji nešto u tom sektoru koji je nešto sjevernije od pozicije gdje se vrši pretraga - pojasnio je Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog tajnika sindikata pomoraca za N1.

- Brodovi su usmjereni tamo i postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade - rekao je za N1.

Na tom području je najmanje šest brodova uz Alp Striker i avioni, a vjeruje da će ih biti i više.

U međuvremenu je u Facebook grupi Bourbon Rhode Recue jedan član objavio snimku satelita uz poruku:

- Uočen je splav na Atlantiku. Snimka je sa satelita tako da se radi o dva sata odmaka. Svi brodovi upućeni su prema lokaciji.

Po svemu sudeći radi se o lažnoj snimci. Naime, fotografija je izgleda nastala 2013. godine.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52470, "");
Pregledaj komentare