POŽAR JAHTE Spašena četveročlana obitelj iz Slovenije!

POŽAR JAHTE Spašena četveročlana obitelj iz Slovenije!

Na sreću, nema ozlijeđenih, a nije došli ni do onečišćenja mora

Kod Ista je jučer izbio požar na motornoj jahti, a četveročlana obitelj koja je bila na brodu je spašena. Dojava je zaprimljena u 19.08 sati, a na teren su izašli djelatnici Lučke kapetanije Zadar, a angažirani su pripadnici mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ist, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, JVP Zadar te je o nesreći obaviještena i Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar.

- Prema dostupnim podatcima u okviru očevida koji provodi LK Zadar, u požaru na brodici nitko od četveročlane obitelji koji su državljani Slovenije srećom nije ozlijeđen, zahvaljujući brzoj reakciji očevidaca, koji su brodolomce evakuirali privatnom brodicom na obalu otoka Ista - poručuju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Službenici LK Zadar i LI Ist osigurali su područje nesmetane plovidbe za druge sudionike u pomorskom prometu u području pomorske nesreće, a pripadnici DVD Ist i JVP Zadar osigurali su poziciju nesreće u svrhu sprječavanja eventualnog onečišćenja mora, u slučaju istjecanja pogonskoga goriva iz brodskih spremnika. Brodica je zbog nastalih oštećenja sinoć u 21 sat, nedugo nakon gašena požara, potonula na dubinu 1 do 2 metra na poziciji sidrenja. U trenutku potonuća na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora niti morskog okoliša.

- Službenici LK Zadar i LI Ist nakon dovršetka očevida na poziciji pomorske nesreće, kao i utvrđivanja ne prisutnosti alkohola u krvi voditelja te ujedno suvlasnika potonule brodice, sinoć u 22.14 sati četveročlanu obitelj brodolomaca ukrcali su na spasilačku brodicu LK Zadar i prevezli ih u Zadar. Iz Lučke kapetanije Zadar voditelju/suvlasniku izgorjele brodice naloženo je da tijekom današnjeg dana, 14. kolovoza pristupi u službene prostorije, u svrhu daljnjih očevidnih izvida ove pomorske nesreće. Potonula podrtina na poziciji nesreće trenutno ne predstavlja opasnost za sudionike u pomorskom prometu, a organizacija potrebnih aktivnosti u cilju vađenja i tegljenja podrtine, odlučit će se u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar - zaključili su iz Ministarstva

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49756, "");
Pregledaj komentare