Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO I VIDEO Planula tvornica u Kaštelima, požar pod kontrolom vatrogasaca

FOTO I VIDEO Planula tvornica u Kaštelima, požar pod kontrolom vatrogasaca

Dojava je zaprimljena u 6.42 sati

Zaustavljeno je širenje požara koji je jutros oko 6 sati izbio u tvornici za preradu ribe u Kastel Novom, ali još se ne može reći da je u potpunosti stavljen pod kontrolu jer unutra ima otvorenog plamena.

- Kako smo ulazili, tako su se pregrade rušile, bilo je izrazito opasno, još postoji mogućnost urušavanja krova - kazao je zapovjednik DVD Kaštela Roko Maletić.


Vatrogasac Ivan Batina nam je još kazao kako su odmah maknuli plinsku bocu i time spriječili eksploziju.

- Izdimljavat će cijeli dan sigurno, još na nekoliko mjesta unutra ima otvorenog plamena, ali ako ne uspijemo doći do tog, izgorjet će samo - dodao je Maletić.




RANIJE OBJAVLJENO:

Zapalila se tvornica za preradu ribe u Kastel Novom. Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 6.42 sati. U trenutku izbijanja požara u tvornici nije bio nitko jer počinju s radom u 7 sati.

Milivoj Taslak, zapovjednik kaštelanskih vatrogasaca, kaže kako je situacija dosta ozbiljna jer se stvara gusti dim koji vatrogascima otežava posao. 

Na terenu je pedesetak kaštelanskih vatrogasaca s desetak vozila. Prema prvim informacijama, požar se proširio i na dio tvornice gdje se nalazi hladnjača i koji je nedavno renoviran. 

Uzrok će se utvrditi nakon što vatrogasci ugase požar, a sigurno je da će materijalna šteta biti velika.



Vaša reakcija na temu