Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRZ/Marinko Karačić POŽARI U ZALEĐU ZADRA Dva ugašena, jedan pod nadzorom vatrogasaca

POŽARI U ZALEĐU ZADRA Dva ugašena, jedan pod nadzorom vatrogasaca

Pomagali su i kanaderi

U Zadarskoj županiji danas su buknula tri požara, a još uvijek je aktivan onaj na Velebitu. Kakvo je stanje na požarištima rekao je za Radio Zadar županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić

'Požar u Smilčiću je ugašen, ali će vatrogasci ostati dežurati još neko vrijeme. Izgorjelo je šezdeset hektara niskoga raslinja i suhe trave. Požar u Bilišanima je lokaliziran i pod nadzorom je vatrogasaca. Ondje su izgorjela tri i pol hektara suhe trave i niskog raslinja. Što se tiče požara na Tulovim Gredama na Velebitu, koji se iz Ličko-senjske županije proširio na našu u četvrtak ujutro, još je aktivan. Riječ je o nepristupačnom terenu i minski sumnjivom području, pa vatrogasci ne mogu djelovati osim kad dođe dom puta kada ga gase. Na Plovaniji je bio manji požar koji su pripadnici JVP Zadar brzom intervencijom stavili pod nadzor i ugasili', rekao  je Rudić. 

Na terenu u Smilčiću bilo je 17 vatrogasaca sa šest vozila. Pomagala su i dva kanadera.

Vaša reakcija na temu