Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Nova TV POZNAT KUPAC KERUMOVIH NEKRETNINA General Čermak preuzeo restoran i kino za 19 milijuna kuna

POZNAT KUPAC KERUMOVIH NEKRETNINA General Čermak preuzeo restoran i kino za 19 milijuna kuna

Imovina se prodaje kako bi se namirili vjerovnici Kerum d.o.o.

Tvrtka Distentus novi je vlasnik dvije nekretnine tvrtke Kerum d.o.o. u Zagrebu. Tvrtka umirovljenog generala Ivana Čermaka u elektronskom je nadmetanju dala jedine ponude za bivše kino Central i restoran Šumski dvor. Sve skupa radi se o 19 milijuna kuna, 7,5 milijuna za kino u Petrinjskoj ulici i 11,5 za poslovnu zgradu i dvorište površine 1.177 metara kvadratnih na adresi Gornje Prekrižje 2. 

Nadmetanje je otvoreno 5. svibnja, a zaključeno 18. svibnja. Čermakova tvrtka predala je ponude 13. svibnja, tri dana uoči izbora na kojima Željko Kerum nije izborio drugi krug. General Čermak za Jutarnji list je potvrdio novu akviziciju, prvu nakon što je slovenski Petrol preuzeo njegov Crodux. Najavio je kako će od nekadašnjeg kina Central napraviti klub ravan europskim noćnim okupljalištima, dok će restoranu Šumski dvor vratiti staru slavu. 

Imovina Kerum d.o.o. prodaje se u stečajnom postupku kako bi se namirili vjerovnici. Kerum d.o.o. najprije je sklopio predstečajnu nagodbu s ambicioznim planom oporavka, od kojeg međutim nije bilo ništa. Kerum je otvorio tek jedan dućan u Planom, ali i on je brzo prestao s radom. Čermak je i ranije poslovao s Kerumom. Prije koju godinu kupio je od njega jahtu.

Vaša reakcija na temu