Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pranić: Po kojoj se to logici naše smeće šalje u Sinj na odlagalište koje je u sličnim uvjetima kao naše u Vrgorcu?

Pranić: Po kojoj se to logici naše smeće šalje u Sinj na odlagalište koje je u sličnim uvjetima kao naše u Vrgorcu?

'Lakše je baciti kost između gradova u kojima HDZ nije na vlasti'

Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, prokomentirao je odvoženje otpada s područja njegovog grada na više od stotinu kilometara udaljeno odlagalište Mojanka kod Sinja.

- Hajde da otvorimo karte oko pitanja našeg otpada! Po kojoj se to logici naše smeće šalje u Sinj na odlagalište koje je u sličnim uvjetima kao naše u Vrgorcu? Kaže ministar da je to privremeno dok Imotski ne nepravi kazetu za otpad. Imotski je dužan par milijuna kuna Fondu za zaštitu okoliš zbog ne namjenskog trošenja sredstava. Prvo trebaju sanirati dug da bi pričali o bilo kojem projektu. Sukladno toj logici, zašto Sinj nije preskočen jer on isto nema kazetu. Zašto odlagalište u Imotskome nije zatvoreno ako ima bodove manje od minimalne dopuštene granice u Studiji koja bi mu jamčila nastavak rada?

Lakše je baciti kost između gradova u kojima HDZ nije na vlasti. Posebno mi je neracionalno objašnjenje zbog čega mi otpad ne vozimo u Ploče, rodno mjesto ministra. To nam je odlagalište najbliže. Kažu da se trebaju poštovati županijske granice. Sada je predloženo spajanje vodovoda Vrgorca i Ploča, tada granice županija nisu bitne, a kada je pitanje otpada onda su bitne - napisao je Pranić.

Vaša reakcija na temu