Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRAVDA ZA DJEVOJČICE Splićani organiziraju akciju za silovanu djevojčicu iz Zadra

PRAVDA ZA DJEVOJČICE Splićani organiziraju akciju za silovanu djevojčicu iz Zadra

Mirna akcija će biti ispred Županijskog suda

Splićani će na inicijativu udruge Domine  u subotu u 10 sati ispred Županijskog suda u Splitu održati mirnu akciju 'Pravda za djevojčice' u znak podrške djevojčici koju je hrvatsko pravosuđe sramotnim postupkom suca ostavilo na cjedilu.

- Na slobodu su puštena petorica osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje 15-godišnje djevojčice, koje je trajalo punih godinu dana. Puštanjem osumnjičenika za ove teške zločine na slobodu, pravosuđe ugrožava sigurnost, život i dostojanstvo maloljetne žrtve.

Ovom akcijom želimo iskazati i solidarnost svim žrtvama seksualnog nasilja, dati im podršku i poručiti kako nisu same. Žrtvama seksualnog nasilja, kaznenog djela koje se prijavljuje u najmanjem broju u odnosu na učestalost, nadležne institucije, ali i društvo općenito, poručuje kako im ne vjeruje i kako su si (djelomično) same krive za proživljenu traumu.

Vrijeme je da institucije što je više moguće, unutar zakonskih okvira, stanu na stranu žrtve, ali i da mi kao društvo reagiramo! - stoji u pozivu.

U Zagrebu se također održava akcija, s početkom u 11 sati.

Vaša reakcija na temu