Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pred Splitom smo snimili neobično plovilo

Pred Splitom smo snimili neobično plovilo

USNS Yuma u Loru je doplovila iz Italije

U bazu Lora danas je uplovio transportni katamaran američke mornarice USNS Yuma nakon 18 dana plovidbe iz talijanske luke Gaeta. Amerikanci će se u Splitu zadržati nekoliko dana, moguće da će nakon toga nastaviti put Viktora Lenca. 

Riječko brodogradilište partner je američke mornarice i u njihovom škveru izvršeni su remonti nekoliko brodova klase Spearhead, uključujući i Yumu. 

Dosad je sagrađeno 12 brodova ove klase, a još su dva u gradnji. Odlikuje ih velika brzina od 43 čvora i plitak gaz od nepuna četiri metra. Brodovi su dužine 103 metra, širine 28,5 metara. Namijenjeni su transportu satnije marinaca s vozilima i pratećom opremom. Nemaju vlastito naoružanje.


Vaša reakcija na temu