Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predsjednici temeljenih ogranaka skupili potpise za raspuštanje Gradskog odbora, traže Tomislava Goju za povjerenika

Predsjednici temeljenih ogranaka skupili potpise za raspuštanje Gradskog odbora, traže Tomislava Goju za povjerenika

Nova uzbuđenja u splitskom HDZ-u

Nema mira u HDZ-u Split. Nakon ostavke predsjednika Vice Mihanovića, doznajemo da je više od 20 predsjednika temeljnih ogranaka potpisalo zahtjev za raspuštanjem Gradskog odbora i predsjedništva. Traže da se za povjerenika postavi Tomislav Gojo, ravnatelj splitskog Crvenog križa i bivši gradski vijećnik. 

Gojo je bio potpredsjednik HDZ-a Split u dva mandata, ali i predsjednik Gradskog vijeća. Na tu funkciju izabran je nakon izbora 2009. godine, no kako je ubrzo pukla ljubav Željka Keruma i HDZ-a, nakon četiri mjeseca na toj dužnosti zamijenila ga je Kerumova sestra Nevenka Bečić

Gojo bi kao povjerenik vodio stranku do novih izbora gradskom HDZ-u. Slovi kao odmjeren političar, netko tko bi osigurao stabilnost stranke do dolaska novog čelništva. Koliko je poznato, on nema nekih političkih ambicija pa bi i u tom smislu bio primjeren izbor za povjerenika. 

Vidjevši da nitko od članova predsjedništva gradske organizacije ne misli odstupiti, predsjednici temeljnih ogranaka odlučili su preuzeti inicijativu i zatražiti raspuštanje Gradskog odbora i predsjedništva HDZ-a Split. 

Nakon dva poraza od Ivice Puljka u godinu dana, situacija u stranci nije odveć blistava i HDZ-ovci su se već počeli pitati kako će motivirati birače za kotarske izbore koji su raspisani za 4. rujna, dakle, za mjesec i pol. 

O zahtjevu bi trebao odlučiti Županijski odbor kojeg vodi Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a. Mnogi upravo njega krive za loš rezultat stranke u Splitu, no s obzirom na njegovu visoku poziciju unutar HDZ-a, ne očekuje se da bi u skoro vrijeme moglo doći do njegove smjene.

Vaša reakcija na temu