Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić pozitivan na koronavirus!

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić pozitivan na koronavirus!

Simptome je počeo osjećati u srijedu

Predsjednik splitskog HDZ-a i donedavni saborski zastupnik Petar Škorić pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je tportalu.

Škorić je prve simptome bolesti dobio ove srijede, a testiran je dan kasnije. U tom trenutku već se nalazio na godišnjem odmoru, a suprotno neslužbenim informacijama koje kolaju Splitom, nije bio na proslavi godišnjice Oluje u Kninu i ondje nije mogao ni dobiti, ni proširiti bolest. Njegov slučaj još uvijek se epidemiološki obrađuje.

Dio splitskih HDZ-ovaca iznimno je nezadovoljan Škorićevom odlukom da se javno ne oglasi o svom pozitivnom testu, pogotovo zato što se zbog prirode posla on susreće s velikim brojem ljudi i objava bi neke od njih sasvim sigurno potaknula da budu nešto oprezniji. Osim što je u politici, on je istovremeno i ravnatelj Županijske uprave za ceste u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Neki od HDZ-ovaca za tportal su neslužbeno kazali da je u stranci zavladala nevjerica nad činjenicom da Škorić o bolesti nije obavijestio ni njih, nego su o tome morali doznati posredno, pa provjeravati kod njega.

- Imali smo sjednicu predsjedništva splitskog ogranka, doduše tjedan dana ranije i doduše s maskama, ali bilo bi korektno da se nismo morali raspitivati uokolo. Pobogu, ne radi se ni o kakvoj sramoti. Na društvenim mrežama on svakodnevno objavljuje i puno manje važne stvari - kazao je jedan splitski HDZ-ovac.

Sam Petar Škorić najprije nije želio govoriti o ovom slučaju, no nakon što smo ga obavijestili da ćemo informaciju ipak objaviti, poslao je pisanu izjavu: 'Nakon pojave blažih simptoma uoči Dana pobjede otkazao sam odlazak u Knin i javio se epidemiologu i podvrgnuo testiranju na koronavirus koji je pozitivan. Dobro se osjećam te osim blaže temperature na početku za sada nemam nikakvih drugih simptoma. Prema uputama epidemiologa prijavio sam kontakte koje sam imao 48 sati prije pojave prvih simptoma i osobno o tome obavijestio sve te osobe. Budući da sam na godišnjem odmoru s obitelji i kontakt sam imao s vrlo malim brojem osoba odlučio sam samoizolaciju i borbu s covidom-19 provesti u miru, u krugu najmilijih, bez nepotrebnog uznemiravanja obitelji i poznanika. Bez obzira na to što se osjećam dobro i trenutno nemam nikakvih simptoma bolesti pozivam sve da ovu bolest ne doživljavaju olako i da se pridržavate svih mjera kako bi smanjili širenje virusa', napisao je Škorić.

Vaša reakcija na temu