Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predstavljamo županijske vijećnike stranke Pametno koji su obećali drugačiji pristup politici

Predstavljamo županijske vijećnike stranke Pametno koji su obećali drugačiji pristup politici

Lucija Puljak, Ante Renić, Natalija Rajčić i Igor Skoko zaslužili su povjerenje građana

Stranka Pametno je u svom prvom izlasku na izbore za Županijsku skupštinu osvojila četiri vijećnička mjesta. Predstavljamo njihove vijećnike koji su najavili 'novi i drugačiji pristup politici u Skupštini'. 

Lucija Puljak rođena je 21. listopada 1952. u Supetru na Braču. Diplomirala je pedagogiju, magistrirala metodiku hrvatskoga jezika i književnosti te doktorirala lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi u Pučišćima na otoku Braču. Zaposlena je u OŠ Pučišća, kao ravnateljica škole. Tijekom cijeloga radnog vijeka, koji je provela na različitim poslovima u neposrednoj odgojnoobrazovnoj praksi, bavila se znanstvenoistraživačkim i stručnim radom. Znanstveni i stručni rad temelji na metodologiji i metodici poučavanja te dječjem kognitivnom i jezičnom razvoju. Na tom iskustvu kreirala je i objavila mnogobrojne udžbenike za osnovnoškolsku djecu, priručnike za učitelj te znanstvene i stručne članke. Od 2004. godine sudjeluje u raznorodnim i različitim stručnim povjerenstvima čiji je zadatak uvoditi promjene u hrvatski sustav obrazovanja. Dodatnim edukacijama stekla je kompetencije za kreiranje i provođenje projekata koji se financiraju iz EU fondova. Angažirana je u međunarodnim partnerstvima (osobito hrvatsko-francuskim) usmjerenim na edukaciju mladih i očuvanje baštine. Za taj je rad odlikovana visokim francuskim odličjem iz reda Palmes Academiques. Predsjednica je Hrvatskoga fotosaveza, Udruge za otočki razvoj 'Brač' i Fotokluba 'Foto Roko', a potpredsjednica Hrvatske zajednice tehničke kulture.

- Načela stranke Pametno sukladna su mojim načelima i životnoj praksi: pridonijeti boljitku zajednice, aplicirati znanstvena dostignuća u sva područja života, praktično djelovati na održivom gospodarenju svim resursima, od ljudskih do prirodnih i kulturnih, živjeti ono što govoriš! Navedena načela nastojim implementirati ponajprije na području obrazovanja, a stranka Pametno je jedina stranka za koju  znam da je obrazovanje istaknula kao središnju točku interesa - rekla je.

Ante Renić rođen je u Splitu 1974. godine. Oženjen, otac dvoje djece, diplomirao na Ekonomskom fakultetu Split 1998. Pouzdana i profesionalna osoba s petnaestogodišnjim iskustvom u prodaji, vođenju prodajnih timova, osvajanju novih tržišta i ostvarivanju zadanih planova. Zadnjih devet godina zaposlen u građevinskom koncernu Strabag kao voditelj prodaje betona. U poslovnoj karijeri prošao više domaćih i stranih firmi na mjestima od regionalnog voditelja prodaje do izvršnog direktora područja. U slobodno vrijeme rekreativno se bavi borilačkim sportovima.

- Nakon nekog vremena shvatio sam da biti apolitičan nije pravi odgovor na nezadovoljstvo radom političkih struktura u državi. Potrebno je se aktivirati, jer je vjerodostojna politika jedini način na koji možemo mijenjati stvari kojima nismo zadovoljni, a Pametno sam prepoznao kao opciju koja odgovara mojim pogledima na život i svijet - kazao je Renić.

Natalija Rajčić rođena je 1965. u Šibeniku. Diplomirala je na Tehnološkom fakultetu u Splitu, smjer polimerno inženjerstvo. Radila je u tvrtki Dalmed u Splitu u svojstvu diplomirane inženjerke prehrambene kemijske tehnologije, zatim kao profesorica fizike u srednjoj prirodoslovno-tehničkoj školi u Splitu te vodila vlastitu firmu u području obrazovanja. Članica je glazbene udruge Belcanto čemu prethode položeni ispiti  međunarodnih seminara iz područja solo pjevanja. Voditeljica je projektnog centra u Splitu udruge Održiva zajednica u okviru koje je organizirala više predavanja iz različitih područja. Sudjelovala je u dobrotvornim koncertima i bavi se volonterskim radom.

- Jednostavno sam sigurna da društvo ima svoj tijek razvoja naprijed. Željela bih da i svi mi u RH osjetimo što to doista znači napredak uz temelj jedne zdrave politike, vodeći  pri tome računa o svim segmentima u društvu  te da povrh svega budemo socijalno osviješteni prema svim  ranjivim skupinama. To sam pronašla u programu stranke Pametno - otkrila je Rajčić. 

Igor Skoko rođen je u Sarajevu 1986. godine. Magistrirao je pravo u Splitu 2012. na temu povijesti ljudskih prava i stanju ljudskih prava u Jugoslaviji. U karijeri je radio u raznim područjima: u državnoj službi, financijama, turizmu i menadžmentu. Aktivno se stjecanjem novih znanja iz područja prava, ekonomije, politike, znanosti itd.

- Politika je najefikasniji način za mijenjanje društva na bolje, a Pametno je stranka sjajnih ljudi s kojima dijelim želju za modernom, otvorenom i građanskom Hrvatskom, efikasne javne uprave i jakog gospodarstva - drži Skoko.

Vaša reakcija na temu