Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDS NA IZBORE IDE S PARTNERIMA 'Na prvom mjestu povjerenje u čovjeka'

HDS NA IZBORE IDE S PARTNERIMA 'Na prvom mjestu povjerenje u čovjeka'

Goran Dodig prvi je na listi za Županijsku skupštinu

Danas su u prostorijama HDS-a predstavljene koalicijske liste HDS-HSS SR-SU za lokalne izbore za Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.

Listu za Županijsku skupštinu predvodi prof. dr. sc. Goran Dodig, predsjednik HDS-a i saborski zastupnik, drugi na listi je Zoran Jurlin iz HSS-SR, treći Anđelko Duvančić povjerenik za SU i četvrta Marica Vidović iz HDS-a

Prvi na listi za Grad Split je Igor Vojković iz HDS-a, drugi Mislav Gulin iz HSS-SR i treći Domagoj Musulin iz HDS-a.

Prof. dr. sc. Goran Dodig ovom je prigodom predstavio Načela izbornog programa za Splitsko-dalmatinsku županiju koja će zastupati koalicijska lista HDS-HSS SR-SU.

Prema Dodigovim riječima na prvom je mjestu načelo povjerenja, koje se svakim danom u Hrvatskoj gubi i to povjerenje čovjeka prema čovjeku, kao i prema društvenim skupinama.

U načelu opstojnosti, za koje će se koalicijski partneri zauzimati, svakako je demografska obnova, u kojoj je nezaobilazna pronatalitetna politika. Prema Dodigovim riječima treba postaviti pitanje zašto se svakodnevno rađa sve manje djece. Upravo stoga, koalicija se zalaže za očuvanje i zaštitu obitelji kao osnove društva.

Načelo dobara neophodnih za život - vodu, hranu i prostor, koalicija HDS-HSS SR-SU vidi kroz organiziranje proizvodnje, razvoja poljoprivrede, vlastite hrane itd., što je u Splitsko-dalmatinskoj županiji u njene tri reljefne cjeline izvodivo.

Gospodarska samoodrživost kroz model organiziranog malog i srednjeg poduzetništva, četvrto je načelo koalicije.

Na ovo načelo automatski se nadovezuje i peto načelo u kojima su gotovo najznačajniji ciljevi koalicijske liste, turizam i druge uslužne djelatnosti. 

Šesto načelo je izuzetno važno, kažu, a tu spada zdravstvo. Prema riječima prof. dr. sc. Gorana Dodiga cilj kojem ova koalicija stremi je ista zdravstvena usluga za sve.

Polazeći od toga da ljudsko biće od svojih početaka, pa do smrti neprekidno uči, sedmo načelo koalicije je načelo obrazovanja.

Na samom kraju, iako ne manje važno, osmo je načelo za čiji razvoj će se zalagati koalicija HDS-HSS SR-SU. 'Danas je sve brzo, pa i razvoj tehnologije. A, tehnologija treba služiti čovjeku i biti na njegovu dobrobit' zaključio je prof. dr. sc. Goran Dodig.

Vaša reakcija na temu