Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Predstavljen projekt 'Zarovo - virtualni podatkovni centar' za male i srednje poduzetnike

Predstavljen projekt 'Zarovo - virtualni podatkovni centar' za male i srednje poduzetnike

Projekt je predstavljen u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Split

 Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori Split, predstavljen projekt 'Zarovo – virtualni podatkovni centar' te uvođenje i značaj elektroničkih računa koji su od 1. srpnja ove godine zakonska obveza za sve tvrtke koje pružaju usluge obveznicima javne nabave.

Cilj ove prezentacije je osnaživanje poduzetnika putem korištenja novih alata, povećanja učinkovitosti i uključivanja u transformacije poslovanja u 4. industrijskoj revoluciji.

Stručnjaci iz riječke tvrtke DB informatika d.o.o. približili su poduzetnicima projekt 'Zarovo' i njegove benefite upravo za njih. Branko Zubak iz DB informatike pojasnio je kome su namijenjeni virtualni podatkovni centri.

- Poduzetnicima koji u svom poslovanju imaju potrebu za centralnom redundantnom poslovnom poslužiteljskom infrastrukturom te posjeduju lokalnu informacijsku mrežu radnih stanica a cijena nabave i održavanja vlastite poslužiteljske infrastrukture im je previsoka ili imaju nedostatak stručne radne snage za obavljanje tih operacija - rekao je Zubak.

Drugi, ne manje važan dio prezentacije, odnosio se na primjenu elektroničkih računa, tko su obveznici od 1.7.2019. te su istaknute i prednosti njihovih uvođenja u poslovanje kao što su ušteda vremena, smanjeni troškovi obrade, slanja i primanja računa.
 

Vaša reakcija na temu