Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gojku Čepi izbori su cirkus. A da se on prijavi?
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

Gojku Čepi izbori su cirkus. A da se on prijavi?

...vjerojatno ipak neće. Taj 'cirkus' omogućio mu je posao u Vodovodu s kojega se vjerojatno, po običaju koji vlada u toj tvrtki, neće micati do kraja života

PONEDJELJAK Afera

Jedna od vjerojatno najbezobraznijih afera u gradskim tvrtkama, kada se otkrilo da je vodstvo 'Stanouprave' posudilo šestotinjak tisuća našeg novca partnerskoj tvrtki gradonačelnikovog prijatelja, premda je tu istu 'Stanoupravu' navuklo u gubitak od 800 tisuća kuna, još se ne približava svome kraju.

Čim je policija krenula s istragom, pozajmica je čudesno vraćena. Navodno i s kamatama.

Valjda ekipa računa da će se tako izvući.

UTORAK Crna Guja

'Savjetnik gradonačelnika za projekte' - oh, kako gordo zvuči ta titula! - Drago Davidović, inače siva eminencija Banovine, u fotofinišu mandata skrasio se u Vodovodu i kanalizaciji. Na najmanje četiri godine, a najvjerojatnije doživotno, kako to obično biva u gradskim firmama. Ili, ako baš zagusti, uvijek ostaje mogućnost masne otpremnine.

Davidović se u gradsku upravu ugurao kao najbliži suradnik Ive Baldasara, a onda je nakon izbora bilo logično da ondje i dobije pristojan posao. Stigao je iz tvrtke 'Advena', koja se bavi postavljanjem klima uređaja i za koju tek treba utvrditi je li čudesno procvjetala kako se šuška, no onda je u jednom trenutku sklonjen u zavjetrinu. Titula savjetnika za projekte, kažemo, i najpovršnijim uvidom u realnost dala bi sugerirati da se čovjek nije baš pretrgao od posla. No, eto, on je svoju dionicu odradio i za naše standarde sasvim je prirodno da pobijedi na natječaju i završi kao direktor u tvrtki kojoj je, gle čuda, na čelu Nadzornog odbora stanoviti drugi gospodin također iz 'Advene'.

Naša, splitska sramota je da se na krnjavi natječaj nije prijavio ama baš više nitko, makar samo da malo zajebava ovu ekipu. Kao da smo od svega digli ruke.

SRIJEDA Cirkus

Gospodin gradski vijećnik SDP-a Gojko Čepo, koji se znatno ranije također uvalio u 'Vodovod' i od tamo se očito ne namjerava micati, pronicljivo je proanalizirao ponudu gradonačelničkih kandidata na skorim izborima: to je, kaže, cirkus kojemu nedostaje još samo Robert Pauletić kako bi bio potpun.

Na stranu Pauletić, koji će po svemu sudeći pošteno izvisiti u Mostu unatoč obilatoj reklami koju je dobio u Slobodnoj Dalmaciji, vrijedi primijetiti da je Čepo izostavio iz jednadžbe jedan sitni ali bitni faktor. Vlastitu stranku, koja se mukom muči pronaći barem pristojno ime koje se neće osramotiti na izborima, odnosno koje će kusati kašu koju su nam upravo oni pune tri godine servirali.

Podmetni leđa, Čepo, pa da cirkus bude skroz do kraja!

ČETVRTAK Nostalgija

Jedni će kusati kašu, a drugi brati vrhnje: Marijana Puljak također je izašla iz ormara i napokon službeno objavila da i ona ima ambiciju preuzeti Banovinu. Supruga Ivicu je, kako izgleda, ipak odlučila skloniti u zavjetrinu i maknuti čak i s pozicije tajnika stranke.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će joj glasova donijeti četiri godine poprilično sustavnog rada u opoziciji - koji istinu za volju i ne predstavlja neki veliki napor, dovoljno je tek odolijevati zovu trgovine i više ili manje sustavno kritizirati i ponavljati naučene fraze. Ali ipak, povijest je pokazala da se i to rijetko kada događalo.

S druge strane, eto nam opet Željka Keruma: inflaciju kandidata opisao je s jednostavnim 'Promućkaj i prolij', a on sam ovaj put nudi nam se u umivenom i pristojnom izdanju u kojemu samo širi ljubav.
Kritizirali smo bivšeg gradonačelnika, a njegov nasljednik izbio nam je puno argumenata. Ali ipak, problem s Kerumom i njegovom kandidaturom je da nostalgija uvijek vuče na lijepe uspomene, a one ružne često (pre)lako zaboravljamo...

PETAK Potres

Bilo je zabavno promatrati kako se Split ovih godina podijelio na one koji su prestravljeni prepričavali onih pet sekundi potresa i one koji su se s time sprdali. Ali ipak, najzabavniji je opet gradonačelnik glavom i bradom, odnosno njegov smisao za humor. 'Lokalni izbori bit će potres golemih seizmičkih razmjera. Bit će jedna normalna kampanja, znači Richterovih 8', objasnio je.

Ovo je već fascinantno.

SUBOTA Hvala

Udruga Most i njihov tradicionalni humanitarni buvljak pred teatrom i ove godine pružili su nam priliku da se barem nakratko osjetimo kao bolji ljudi. I da grad izgleda humanije. I da naše brige izgledaju manje.
Ekipa, hvala na tome.

NEDJELJA Ziđanje

A u surovu realnost vratio nas je slučaj sa sjevernih padina Marjana, gdje stanoviti Milo de Grisogono započinje ziđati novu zgradu na samom rubu park šume. Dozvolu je navodno uredno dobio, jednako kao što su uredno zaobiđeni prvi susjedi.

I kao da sve to nije dovoljno, gospodin se odlučio ukopati u stijenu tako što će detonirati punih 150 mina i temeljito protresti stotinama godina stare okolne kuće. Mašala.

Zoveš policiju - ne zanima ih. Zoveš Banovinu ili inspekciju - jedni upućuju na druge i prave se blesavi. Ziđajte dok još možete.

Vaša reakcija na temu