Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hoćemo li na kraju dočekati koaliciju upravo Keruma i HDZ-a?
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

Hoćemo li na kraju dočekati koaliciju upravo Keruma i HDZ-a?

...ili ćemo, jer nitko u Gradskom vijeću ne ide ni s kim, već za koji mjesec na nove izbore?

PONEDJELJAK Logična Branka

Kako to izgleda kad gradske službe barem pokušavaju raditi svoj posao imali smo prilike vidjeti, ironično, upravo u trenucima dok gradonačelnika - nemamo.

Iz Banovine su u roku od jednog dana izdali naredbu da se sanira gradilište kod Općine, odnosno sramota koju nam je u amanet ostavio Ivo Baldasar, nesposoban osigurati da investitori ne nasamare Grad čak i kada ziđaju na njegovom, gradskom zemljištu.

Nakon jednostavnog i logičnog poteza povjerenice Branke Ramljak, čovjeku dođe poželjeti da izbori nikada ne dobiju svoj konačni rezultat. Ovako vlada barem mrvicu veći red.

UTORAK Rekorder

Kad već spominjemo Ivu Baldasara, red je da se oprostimo i čestitamo mu na jedinstvenom pothvatu.

Malo kome bi uspjelo u samo četiri godine srozati se s 33.365 na mizernih 553 glasa, usput izgubivši čak i od političkih giganata poput stanovitog Mihaela Darka Burazina. Mašala.

Naravno, posebna zahvala ide mu na tome što je udahnuo novi život Željku Kerumu.

SRIJEDA Klinička smrt SDP-a

Isti taj Baldasar uspio je do kraja rasturiti i splitski SDP, pa se prvi put u povijesti - u slučaju kandidata za dožupana, Damira Krstinića  - dogodilo da se iz stranke otvoreno poziva građane da daju glas nekom drugom.

Prije osam godina barem su bili dovoljno mudri da za Keruma agitiraju potajice, a ovih dana sustavno su radili na vlastitoj propasti. Od odluke oko kandidiranja Aide Batarelo do međusobnog javnog čerupanja.

Ukratko, nakon faze truljenja, društvo s Bačvica prešlo je u stadij raspadanja. Sami pali, sami se ubili.

ČETVRTAK Pišljivi milijuni

Nije sasvim jasno zašto je riječ 'pišljivo' za Željka Keruma uvredljiva i kojeg vraga se obrušio na predsjednika Društva arhitekata Dragana Žuvelu. Vjerojatno zato što je ovaj - tim ili sličnim izrazima - izrekao vrlo jednostavnu tezu.

Ako kandidat za gradonačelnika zbilja tvrdi da će poprilično besmisleni tunel ispod Rive stajati pišljivih sedam milijuna eura, onda bi bio red da obeća iz svog džepa platiti sve preko toga.

PETAK Dizanje uloga

Finiš predizborne kampanje protekao je u tradicionalnom estradno-gastronomskom nadmetanju. Kerum je izvukao Mišu Kovača na Rivi, pa je Krstulović odgovorio s Matom Bulićem na Brdima. Prvi je zatim povisio ulog s Milom Hrnićem, a drugi odgovorio spizom i pićem.

Na koncu su iz Hrvatske građanske stranke u gluho doba noći doslovno letjele novčanice, a dalje od toga vjerojatno ne ide.

Ironično, upravo on je svojedobno prigovarao novinarima da su se 'prodali za petsto kuna'. Valjda misli da se sve u životu može kupiti.

A opet, nije baš da su ga nedjeljni rezultati demantirali.

SUBOTA Podrug odjahao u suton 

Ovog tjedna po svemu sudeći službeno smo se oprostili od gradskog političkog dinosaura Luke Podruga, koji se po prvi put u četvrt stoljeća nije uspio dovući do Gradskog vijeća. 

Naš život više nema smisla.

Slično možemo kazati i za SDP-ovog Gojka Čepu, makar ni on ni Podrug nemaju velikih razloga za brigu, niti su egzistencijalno ugroženi. Prvi je u Županijskoj upravi za ceste, a drugi u Vodovodu i kanalizaciji.

Plaća u svakom slučaju ide...

NEDJELJA Dvije dileme

Rezultati samih izbora više ili manje su očekivani i za dva tjedna čekat ćemo odgovore na dva ključna pitanja:

Postoji li u gradu više ljudi koji se gnušaju Kerumovog povratka, ili je više onih koji mrze HDZ?

I drugo, hoćemo li - s obzirom na situaciju u Gradskom vijeću - na kraju dočekati koaliciju upravo Keruma i HDZ-a, ili se već za koji mjesec spremati na nove izbore?

Vaša reakcija na temu