Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hvala Dugopoljcima na sjajnoj zabavi
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

Hvala Dugopoljcima na sjajnoj zabavi

Njih trojica su o općinskom trošku putovali u Bleiburg. I još su se uspjeli osramotiti.

PONEDJELJAK Drskost

Kad koalicija funkcionira skladno, ili kad se barem poštuje dogovoreno, nije teško predvidjeti kadrovska zbivanja i ishode pro-forma raspisanih natječaja. Čista milina.

Kad je u Javnoj ustanovi Marjan bez natječaja i kao savjetnik zaposlen stanoviti Damir Grubšić i još kad se doznalo da je onamo sletio direktno iz 'Jokera', samo slijepac nije mogao predvidjeti da će gospodin rasturiti na natječaju za posao ravnatelja. Trebalo je samo odraditi papirologiju.

Tako je i bilo, pa je ovog tjedna Upravno vijeće sastavljeno od HDZ-ovaca i HGS-ovaca jednoglasno izrazilo oduševljenje baš Grubšićevim referencama, programom i vizijom. Mašala.

I još nam drsko objašnjavaju da su 'svi imali jednake uvjete i šanse'. 

UTORAK Mic

U Banovini također, mic po mic privodi se kraju maratonski natječaj za nove gradske pročelnike i diskretno nam se daje na znanje da će jedan od pobjednika biti današnji gradonačelnikov savjetnik Dragan Brtan. Odnosno, da on ipak neće biti jedan od onih koji će 'doći i nakon četiri godine otići'. 

Da, nova garnitura radikalno je smanjila broj odjela u gradskoj upravi, a samim time i broj šefovskih mjesta, a sasvim je očito i da ondje nailaze na teške opstrukcije i otpore - no svejedno, ništa od toga ih ne oslobađa odgovornosti za kršenje vlastite riječi.

Pregrmit ćemo ako sve ostane na Brtanu, samo što nam iskustvo govori da se u ovakvim slučajevima puno češće stvari također odvijaju mic po mic…

SRIJEDA Legalisti

Tjedan dana nakon koncerta Simple Mindsa, zgodno otkriće servirala nam je Slobodna Dalmacija: te večeru Žnjanu nije mogao pristupiti nitko osim vozila 'Ubera'. Organizatori su odlučili, gradski komunalci mirno gledali, a policija na terenu provodila dosta besramno pogodovanje stranoj kompaniji koja u Hrvatskoj (još uvijek) posluje potpuno nelegalno. I koja je već, točno kako smo predviđali, uoči najavljene legalizacije podigla cijene i de facto stigla otprilike na razinu 'normalnih' taksista.

Sedam dana kasnije, dakle, svi redom peru se od odgovornosti i mudro izbjegavaju objasniti svoj manevar po kojemu ilegalni mogu, a legalni ne mogu raditi.

Fina demonstracija pravne države.

ČETVRTAK Di su pare?

Bumerang je pogodio Juru Šundova, predsjednika Gradskog vijeća i direktora Županijskih cesta kojeg tek čeka nastavak postupka zbog sumnje da je lažni invalid i ratni profiter. Ovog tjedna, naime, sudovi su napokon raspetljali nekoliko godina star slučaj za kojega smo ionako znali kako će završiti - gospodin bivši dogradonačelnik pored svoje plaće nezakonito je primao još i lovu u gradskim firmama. Pa sada ima vratiti 80 tisuća kuna Čistoći, 90 tisuća kuna Prometu, a visi mu još 55 tisuća za Vodovod i kanalizaciju.

Nedavno je zapomagao da nema love i da će radije odslužiti zatvorsku kaznu, no čini se da ih je nekako skucao. Sva sreća da se ne uklapa u onaj Kerumov vic da 'nitko od njegovih suradnika ne živi na javnim jaslama'.

PETAK Mućke

Dugopolje, mala splitska zemlja čudesa, u međuvremenu živi neki svoj paralelni život. Iz više-manje bankrotiranog općinskog proračuna plaća se putovanje u Bleiburg delegaciji na visokom nivou, koju su ove godine činili šef lokalnog HDZ-a Zlatko Ževrnja, zatim poduzetnik koji je silno prosperirao baš u njegovom mandatu, Ljubo Marasović, te stranački prvoborac i šef vatrogasnog društva Anđelko Bosančić.

Niti tko zna zašto baš njih trojica, niti je jasno zbog čega bi Općina uopće plaćala (polu) privatne putešestvije na komemoraciju u Austriju. I kao da sve to skupa nije bilo dovoljno, ovaj posljednji uspio se pošteno izblamirati podizanjem desnice u zrak, pa je završio u zatvoru.

Čestitamo. Izlet dugopoljskih uglednika jedna je od boljih rekreacija legendarnih 'Mućki', savršeno prilagođena hrvatskoj stvarnosti.

SUBOTA Uznik

Damir Ćosić rečeni Roda, županijski vijećnik i predsjednik Sućidra, iskobeljao se iz zatvora nakon što je odslužio tri tjedna zbog obiteljskog nasilja. Sugerira da nije kriv.

Kako se stvari razvijaju, još ćemo morati neku ulicu - ili recimo garažu, pardon, natkriveno parkiralište - nazvati po njegovom imenu. Jebeš političara koji nije ležao nevin.

NEDJELJA Obojena

A napaćena plaža Obojena svjetlost napokon je dočekala barem malo pažnje i nakon pustih peripetija oko rušenja, a kasnije i loptanja dokumentacijom između lijenih i bezobraznih činovnika, eto konačno šminkanja u zadnji čas.

Doduše, uz stidljive i neslužbene najave da već u idućoj sezoni slijedi tretman kućicama, modulima i tko zna kakvim čudesima. Otkud i zašto takve ideje - ne znamo, no znamo da očito trebamo biti na oprezu. Najsplitskija od svih plaža, naime, otvorenu okupaciju teško da bi podnijela.

Vaša reakcija na temu