Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kerum je na vlasti, shvatimo to
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

Kerum je na vlasti, shvatimo to

…i treba to ponoviti svaki put kad ponovno najavi kandidaturu za gradonačelnika i krene s kritikama

PONEDJELJAK Proces

Toliko ga je navodno pogodio taj jedan Facebook status Društva Marjan star skoro pa tri godine, u kojemu zapravo i nema nešto sporno, da je podigao sudsku tužbu i na njoj cijelo vrijeme ustraje.

A toliko mu je bilo važno predstavljanje predizbornog programa bivše šefice Kolinde Grabar-Kitarović - dobro, uz još jedan navodni sastanak u Zagrebu - da je opet izostao sa sudskog ročišta na Dračevcu. Važnije, eto, i od davno povrijeđenih ugleda i časti.

No Andro Krstulović Opara svejedno ustraje na postupku protiv najstarije splitske udruge. Zašto?

Vrag će ga znati, ali jedno je sigurno: da je ispod razine gradonačelnika, svakako jest.

UTORAK Provokacija

Oko provokacije gradskog vijećnika Jakova Prkića nisu se baš svi složili: jedni tvrde da je i to ispod razine Gradskog vijeća, drugi da se radi o proplamsaju genijalnosti, a istina je valjda negdje između. Predložiti da u rebalans gradskog proračuna uđe tunel između Istočne i Zapadne obale, ona predizborna Kerumova cijev koju 'samo triba položit u more', zvučalo bi i izgledalo pomalo blesavo, zaista.

Samo da nema većine koja je toliko pogubljena da će taj zahtjev i prihvatiti. 

SRIJEDA Ego

A sam Željko Kerum, toliko lijen da se ne želi ni pojaviti na sjednicama koje se održavaju svakih dva do tri mjeseca, najživlji je kad mu se takne u ego. U tome Prkić nije pogriješio.

Pa se iz Rogoznice gospodin javio s najavom da će se opet kandidirati za gradonačelnika, pokazati 'tko radi, a tko bez veze melje', i tako dalje. Mašala.

Ukoliko nismo imali kolektivni moždani udar, Kerum i njegov HGS na vlasti u gradu se već godinama, a u županiji već desetljećima. Baš dan prije toga digli su ručice za spomenuti rebalans proračuna, za koji tjedan isto će napraviti i s proračunom za iduću godinu, pa izigravanje oporbe zbilja vrijeđa inteligenciju.

Čak i kod Kerumovih birača: jest da nisu previše zahtjevni, ali imaju valjda kapacitet za spoznati barem činjenicu da se njihov idol nema protiv koga buniti osim protiv samoga sebe.

Ova vlast, kakva god da je, u svakom slučaju je Kerumova.

ČETVRTAK Bijeda

…što, između ostalog, dokazuje dosta bijedno postupanje činovnika iz Županije: nakon što su im građevinski inspektori naložili rušenje bespravnih objekata i njihovih dodataka na Benama, usred Marjana, umjesto da se pokriju po ušima i krotko izvrše naredbu oni su pokrenuli sudske sporove.

Bespravna gradnja je bespravna gradnja, ali koalicija je koalicija.

Županija, dakle, godinama dodjeljuje koncesiju na Bene Kerumu i njegovom klanu čak i usprkos svim dokazima o skandaloznom upravljanju ovim komadom zaštićenog Marjana, zatvara oči pred neredom, a sada još i poteže tužbe kako bi se bespravna gradnja - za koju čudesnim spletom okolnosti nitko ne zna ni autora ni vrijeme nastanka - zadržala do daljnjega.

Tužno.

PETAK Voda

U Africi sa strujom ponovno nema vode. Danima.

Da su HDZ-ovci i SDP-ovci koji se cijelog tjedna javno prepiru oko krivnje za civilizacijski potop jednaku energiju uložili u pročistač na Jadru - umjesto u konstantno uhljebljivanje ili recimo gradnju novih dvora Vodovoda i kanalizacije - sasvim sigurno ne bismo imali cisterne na ulicama, kao u crno ratno doba.

Nijanse između ove dvije stranke u ovom slučaju postoje, a ne zaboravimo da je u Vodovodu jedno vrijeme ključnu ulogu imao i HGS, ali nisu toliko dramatične da bismo ih potencirali.

SUBOTA Ćaća

Neki kreten je divljao splitskim ulicama, serijski kršio pravila i usput se snimao i objavljivao na internetu, a taman kad smo pomislili da smo sve vidjeli i da nam nema spasa - ispalo je da je njegov ćaća još luđi. Ako će suditi po njegovim Facebook prepiskama.

'Njemu je 300 na sat presporo, on tolikom brzinom projuri kroz Sveti Rok!', veselo piše glava familije. 

Drugu priču je iznio medijima, kojima je kazao da je bio nemoćan, ispričao je da su mu sakrivali i vezivali motocikl, te da podržava njegovo zatvaranje i oduzimanje Suzukija. 

Šteta da je mulac punoljetan, doduše jedva; baš bi bilo simpatično da se i staroga pozove na kakav službeni razgovor pa da objasni koja je priča istinita.

NEDJELJA Reset

Nije ovo bio tjedan Petra Škorića: em je snimljen kako spava na tribini posvećenoj Vukovaru, odakle je na Facebooku pustio i neke čudnovate postove s cerekanjem i smajlićima, em se dan kasnije otkrilo da je svojim imenom posredovao i garantirao za jednu problematičnu obitelj koja je, ispostavilo se, pošteno zavaljala jednog vlasnika stana u Varošu.

Što se događa, da nam se Škorić nije pokvario? Dajte, tko je dobar s njim neka ga resetira…

Vaša reakcija na temu