Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PREGLED TJEDNA: Labud Škorić
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

PREGLED TJEDNA: Labud Škorić

Gospodin nam je malo nervozan

PONEDJELJAK Fijasko

Bio je to tjedan Petra Škorića.

Od nedjelje navečer, kada su objavljeni rezultati europskih izbora, do petka poslijepodne kada je s naramkom problema i vlastitih promašaja krenuo prema Zagrebu, sa zebnjom oko reakcije Voljenog Vođe i Centralnog komiteta, šef splitskog HDZ-a nije previše spavao.

Buše ga sa svih strana, a bogme se ni on sam nije najbolje snašao.

HDZ je sa sedam tisuća i kusur glasova u Splitu nesumnjivo doživio fijasko, ali njegova sreća u nesreći jest da ni na nacionalnoj razini rezultat nije nimalo bolji. Da je Plenković osvojio pet mandata, bez sumnje bi pomeo mnoge ogranke, no ovako svi taktiziraju. Škorić se samo trebao pokunjiti i čekati da oluja prođe.

UTORAK Pamela

Ali ne, gospodin je nervozan, pa je preko Facebooka opalio ni manje ni više nego po Pameli Anderson.

Kad se već nije usudio po nekoj bližoj meti.

Gospođa glumica i aktivistica navodno je eksponent mračnih svjetskih sila čiji je jedini zadatak slomiti hrvatsku kičmu, dokinuti njenu samostalnost & suverenost te uvaljati je u blato Novog Svjetskog Poretka. Mašala.

Iako je, nesretnica, Anderson Hrvatima potpuno istu poruku koju je pred HDZ-ovcima izrecitirala Angela Merkel, samo što je to bilo predizborno doba pa su bili prisiljeni frenetično pljeskati ručicama.

Uglavnom, Škorić je odabrao potpuno pogrešan tajming za svoju Facebook objavu i tako postao predmet sprdnje sa svih strana. 

Mi nećemo, toliko nam je tužno da nije ni smiješno.

SRIJEDA Objava

I tako se mic po mic sve spojilo u jednu sasvim solidnu lavinu koja se valjala prema njemu, a ključni udarac bila je objava svojevrsnog stenograma rasprave na Gradskom odboru u jednim dnevnim novinama.

Kad se nešto tako dogodi i kad se krenu pojavljivati nepotpisani tekstovi u dotad strogo kontroliranom okruženju, onda znaš da je vrag odnio šalu. Radi li se o upozorenju ili najavi smjene, svejedno, znaš da poruka stiže sa samog vrha.

Nije Škorić glup, i on zna kako to ide: pokušavali su ga smijeniti i Jadranka Kosor i Tomislav Karamarko, pa nisu uspjeli. Oni nestali, on nastavio jahati.

Ali je sada svejedno podivljao.

ČETVRTAK Cipelarenje

…pa na razne novinarske adrese počeo slati poruke o reketarenju, insinuacijama, podmetanjima i sličnim bedastoćama, a i organizirao stranačku akciju po uzoru na bizarne 'odjeke i reagovanja'. Slobodna Dalmacija zauzvrat ga je klepnula podsjećanjem na stotine tisuća kuna koje kao porezni obveznici investiramo u poslovni i politički probitak njega i njegove obitelji, što je također malo bezveze: pa tko će ako neće Škorić? 

I kao da je jedini.

PETAK Nijanse

Zbilja, tko bi mogao biti Škorić umjesto Škorića, dakle glavni kadrovik u gradu i adresa na koju se treba obratiti ako ti treba zaposlenje, koncesija, parking mjesto ili upis djeteta u vrtić? Ako se smjena uopće dogodi, u što se ne bismo kladili.

Pa, kažu, po svemu sudeći to je Vice Mihanović, HDZ-ovac s Mejaša i šef Lučke uprave. Dugo se vrti po stranci, dobro je legao nekim ljudima, a onda su se logikom čopora i drugi počeli lijepiti na njega.

Mihanović važi kao jedna od uzdanica Ante Sanadera, predsjednika županijskog ogranka koji se također nije proslavio izbornim rezultatom - dapače, bijedan je otprilike jednako onome u gradu Splitu. Samo što je on bio dovoljno mudar da se pošuti i nestane iz javnosti.

Drugim, HDZ-ovskim rječnikom rečeno: sve su to labudovi, samo su im nijanse neznatno različite.

SUBOTA Obećanje

No dosta s tim HDZ-om, ionako nam se svima popeo na vrh glave. Od lijepih vijesti ovog tjedna zabilježit ćemo stidljivu objavu da se nešto radi oko izgradnje kompleksa POS stanova na Korešnici, na što smo od prošlogodišnje sjednice Vlade skoro pa zaboravili i ovo obećanje već smjestili u ladicu sa šupljim propagandnim bezvezarijama.

Ali eto, izgleda da se nešto kreće, makar i sitnim, mikroskopskim koracima…

NEDJELJA Budalaštine

U vrijeme kada se ospice šire k'o blesave, a ljudi nasjedaju na blesavu propagandu o cijepljenju kao još jednoj masovnoj uroti, svoj dolazak u grad najavio je svjetski prvoborac sumanutog antivakcinacijskog pokreta.

Kud' će suza neg' na oko'.

Veseli ipak reakcija Medicinskog fakulteta koji je jasno, glasno i nedvosmisleno pozvao javnost da ne nasjeda na budalaštine. Oni nisu napisali, no mi ćemo: svatko može imati svoj stav, ali preduvjet za imati ga jest posjedovanje barem mrvice osnovnog znanja.

Vaša reakcija na temu