Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Megaprojekti za državne izbore
Tjedni pregled Piše: Damir Petranović

Megaprojekti za državne izbore

…bili su zera cestice, par cijevi, lift i pokoja fasada. Tko zna kakav spektakl nam spremaju za lokalne

PONEDJELJAK Kampanja

Zadnji tjedan redikulijade zvane predizborna kampanja počeo je jako: ministar zdravstva radno i svečano obilazio je trafostanice, obitelj Puljak izvodila je performanse u dresovima na kockice i nešto trabunjala oko cijepljenja pasa, SDP je tradicionalno bauljao, a Kerum je ponovno pokušao biti klasični Kerum - pa sa svojom ekskurzijom obilazio Dalmaciju i revanjem uveseljavao ljude.

Trebalo je svu tu gnjavažu izdržati, pogotovo jer znamo da kod nas HDZ uvijek uzima sve.

UTORAK Proces

…ali svako malo sustigne nas neki blast from the past, evo ovoga nas je USKOK podsjetio da su nekoć davno postojali stanoviti Miroslav Buličić, Ivo Baldasar i pripadajuća ekipa iz drugog ešalona, koja je na samo dva bezvezna poslića oštetila gradsku blagajnu za 600 tisuća kuna.

Barem kako tvrde istražitelji, koji su korak po korak napokon uspjeli doći do sudski potvrđene optužnice.

Dok se proces izmetilja, prođe nam mladost.

SRIJEDA Strategija

Kad smo kod metiljanja, vrijedi zabilježiti da je cijeli jedan mandat gradske vlasti skoro pa prošao, a da još uvijek nemamo baš nikakav pomak oko strategije grada, silno važnog dokumenta u kojega su se prije godine zaklinjali svi, a gradska vlast pogotovo.

Nema ga, pa nema. U međuvremenu je svoju strategiju - kakvu takvu, nismo provjeravali - uspio usvojiti i jedan Solin. Mašala.

Split je glavni.

ČETVRTAK Šešir

Gdje je gradonačelnik, pitali ste se?

Eno ga u zadnjem predizbornom tjednu trčkara od gradilišta do gradilišta, zajedno s cijelom delegacijom u ležernim bijelim košuljama i onim smiješnim šeširima na glavi. Gdje god ugledaju kakav bagerić, dotrče slikati se. Kvragu, koji put i lopata dobro posluži.

Slatko kako su za državne izbore tempirali nekakvu cesticu na Brdima, dvije cijevi na Visokoj i par fasada na školama. Bit će da grandiozne projekte ipak čuvaju za lokalne izbore dogodine.

PETAK Slova

Ni Državno odvjetništvo nije se pretrglo od posla: dva mjeseca nakon što mu je prijavljeno da je HEP devastirao Bosansku ulicu i tako počinio kulturocid, ali i ozbiljno kazneno djelo, oglasilo se suludo šturim odgovorom po kojemu prijavu odbacuje. Bez ijednog, ali baš ijednog slova obrazloženja.

Čestitamo, ovo treba uvrstiti u vodič za naše lokalne devastatore. Dobili su odriješene ruke.

SUBOTA Busevi

Zadnji poguranac prije izbora HDZ je dobio u obliku novih autobusa za 'Promet', pristiglih baš nekako u doba predizborne šutnje.

Autobusa koje je zamislila kupiti, kupila i poslala Europska unija, i to svim većim gradovima u državi. 

No dobro, bitna je slika, jel'te.

NEDJELJA Nesposobnost

Zapravo jedina zanimljiva dilema ovih izbora, barem iz splitske perspektive, jest broj preferencijalnih glasova koji će osvojiti Andro Krstulović Opara. Priznajemo, navijali smo da se nekako prebaci preko tisuću, pa da vidimo kako će se ponašati Kerum koji se obećao u tom slučaju ostaviti politike. Samo što, avaj, gradonačelnik ni to nije bio sposoban ostvariti. 

On bi, kako se ono kaže, na natjecanju u nesposobnosti završio na drugom mjestu.

Vaša reakcija na temu