PREMLAĆIVANJE U CENTRU GRADA Gradonačelnik Burić: Jeste li sigurni da se napad na navijača Hajduka dogodio u Šibeniku?

PREMLAĆIVANJE U CENTRU GRADA Gradonačelnik Burić: Jeste li sigurni da se napad na navijača Hajduka dogodio u Šibeniku?

Sramotno je da u gradu identičnom Splitu po karakteru, temperamentu i razvoju, dijete ne može šetati u majici Hajduka

Nakon premlaćivanja mladog navijača Hajduka u Šibeniku izostale su reakcije političara i javnosti na nasilje. Nazvali smo za komentar gradonačelnika Šibenika Željka Burića da nam komentira taj napad Funcuta na 20-godišnjeg Vodičanina koji je s djevojkom čekao autobus u ponedjeljak navečer na šibenskom kolodvoru.

Gradonačelnik nas je prvo pitao jesmo sigurni da se to dogodilo u Šibeniku, što zorno pokazuje koliko zbog ovog slučaja (ni)je dignuta prašina. Ali, bez obzira na prvotnu provjeru, Burić je osudio napad.

- Takav vid nasilja prelazi granicu tolerancije u svim gradovima, bez obzira radi li se o Splitu pa su u pitanju zvezdaši ili je riječ o navijaču Hajduka u Šibeniku. Sve su to posljedice jedne opće društvene klime - drži Burić.

Napominje da se tome neće lako stati na kraj, niti je riječ o laganoj priči.

-  Zaista zahtijeva zajednički trud svih sudionika u obrazovnom i društvenom životu, od vrtića do škole, posebice u srednjoškolskom obrazovanju. Djecu treba odgajati, treba im se posvetiti da bismo dobili rezultat - ističe.

Kaže i da nije za spektakularne mjere, poput angažmana kordona policije za stvaranje reda.

- To je tek poraz - zaključio je.

Više puta je istaknuo da se djeci treba posvetiti i da je riječ o kompleksnoj situaciji koja je odraz aktualnih zbivanja.

- Sramotno je da u gradu identičnom Splitu po karakteru, temperamentu i razvoju, dijete ne može šetati u majici Hajduka. Uostalom, pa mi imamo cijele četvrti navijača Hajduka. Ili da Torcida ne može šetati po našem glavnom gradu? To su stvari koje me, jednom riječju, žaloste - podvukao je šibenski gradonačelnik.

Za reakciju smo upitali i splitskog mu kolegu, Andru Krstulovića Oparu, ali smo ostali bez odgovora.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41432, "");
Pregledaj komentare